Britta van Aggele
Britta van Aggele Life 5 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Leuke activiteiten om te doen tijdens dit verrotte ‘zomerweer’

De laatste dagen regent het bijna elke dag. Daar zijn niet alleen wij, maar ook jij waarschijnlijk helemaal klaar mee. Toch blijft het nog een tijdje regenen in Nederland en daarom delen wij met jou de leukste activiteiten die perfect zijn voor tijdens dit slechte weer.

Wat ga jij als eerste doen?

Leuke activiteiten om te doen tijdens het slechte weer

De zomervakantie is vaak hét moment om optimaal van je vrijheid te genieten. Dit doen we vaak het liefste in de zon, maar dat laat de Nederlandse zomer van 2023 helaas niet toe. Dus we moeten dit jaar iets creatiever zijn dan naar het zwembad of het strand gaan. Geen probleem! Wij zetten onze favoriete activiteiten voor je op een rij die perfect zijn voor tijdens het slechte weer.

1. Filmmarathon in de bioscoop

Op dit moment draaien er twee grote namen in de bioscoop die het kijken meer dan waard zijn. Dan hebben we het natuurlijk over Barbie en Oppenheimer. Tijd dus voor een Barbie en Oppenheimer-marathon in jouw dichtstbijzijnde bioscoop.

2. Op naar een winkelcentrum

In een winkelcentrum heb je geen last van de regen. Plan daarom samen met je moeder of vriendinnen een leuk dagje naar een groot winkelcentrum, bijvoorbeeld naar Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. Maar wist je dat er net over de grens in Oberhausen ook een Westfield Mall zit? Hier is zelfs een super grote Sephora te vinden en je kan er gratis parkeren. Zeker de moeite waard!

3. Een museum bezoeken

Nederland stikt van de goede museums. Ga dus even goed op onderzoek uit naar welk museum jij het liefste wilt gaan en plan de trip.

4. Arcadehallen

Arcadehallen zijn de laatste jaren ontzettend populaire geworden. Niet zonder goede reden, want in deze hallen kan je je uren vermaken. Perfect dus voor een regenachtige dag.

5. Spa

Zin om jezelf eens flink in de watten te leggen? Dan is het een goed idee om naar een spa te gaan. Er zijn verschillende heerlijke spa’s te vinden in Nederland. Zoek er eentje bij je in de buurt of maak er een dagje weg van. De opties zijn eindeloos.

TikTokker Victoria laat briefje achter voor knappe man in Parijs, wat er daarna gebeurt geloof je nooit

6. Naar een binnenzwembad gaan

Nederland beschikt over verschillende goede binnenzwembaden. Laat je innerlijke kind vrij en ga van alle glijbanen af die jouw gekozen zwembad te bieden heeft.

7. Food party

Ga samen met je vriendinnen naar al jullie favoriete restaurants en eet en drink alles waar jullie zin in hebben. Onder het genot van een hapje en drankje hebben jullie genoeg tijd om lekker bij te kletsen.

Op zoek naar leuke activiteiten die niet zoveel geld kosten? We got you!

1. Boeken lezen

Als je op TikTok zit is het je vast al opgevallen: boeken lezen is weer helemaal hot en steeds meer jonge meiden beginnen ermee. Op BookTok, een speciale omgeving op TikTok die over boeken gaat, kan je de meest geweldige aanbevelingen vinden. Tijd om jezelf naar de bibliotheek te slepen en uren tussen boeken te snuffelen en daarna op de bank met een goed boek en een kop thee.

2. Filmmarathon

Naast naar de bioscoop gaan kan je een filmmarathon natuurlijk ook ontzettend goed thuis houden. Koop je favoriete snacks, zet een goede film op en voor je het weet is de dag voorbijgevlogen.

Dit zijn de leukste cadeau-ideeën voor je vriend

3. Spelletjes spelen

Waar je normaal misschien spelletjes speelt in de achtertuin of op de camping, speel je dit jaar diezelfde spellen gewoon lekker binnen.

4. Maak een mooi fotoboek

Dit slechte weer geeft je de perfecte gelegenheid om je telefoon eens goed uit te pluizen en te beginnen met het maken van fotoboeken. Niet alleen leuk voor het prachtige resultaat, maar ook om terug te kijken naar al je leuke herinneringen.

5. Home spa

Tover jouw huis om tot een echte spa met gezichtsmaskers, een uitgebreide skincare routine en een lekker warm bad. Leuk in je eentje, maar ook met vriendinnen of je partner.

Waarom mag je niet boven je wenkbrauwen epileren?