Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Gezondheid 13 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze lichaamsdelen vergeet iedereen in te smeren met zonnebrand (en dat moet je wel doen)

Dat je insmeren met zonnebrandcrème een must is (ja, óók als de zon niet schijnt), is nothing new. Dan hebben we het alleen nog niet gehad over waar je dat precies moet doen. Je benen en armen, je gezicht: tuurlijk, dat vergeet je niet. Maar wat dacht je van de onderkant van je voeten, je oren en je lippen?

Dát (en nog 4) zijn lichaamsdelen die je vaak vergeet in te smeren. En laat dat nou net niet de bedoeling zijn. Take notes.

Lichaamsdelen insmeren met zonnebrand

Waar zonnebrandcrème vroeger echt de horror was (iets met je vader of moeder die je véél te dik insmeerde), begrijpen we nu maar al te goed waar het spul goed voor is. En dat niet alleen, tegenwoordig zijn er genoeg soorten en maten waardoor het ook een stuk fijner is om te gebruiken (zie hier ons lijstje met de lekkerste crèmes op een rij).

Anyway, déze lichaamsdelen moet je nooit vergeten in te smeren!

1. Je oren

Grote kans dat je je gezicht nooit vergeet in te smeren, maar vergeet je je oren niet? Die twee dingen vangen net zoveel UV-straling als je gezicht, des te belangrijker om ze mee te nemen in je smeer-routine.

2. Je lippen

Hetzelfde geldt eigenlijk voor je lippen. Enne, wie ooit eens zijn lippen heeft verbrand, weet dat het echt geen pretje is. Daarnaast kunnen er ook korstjes op komen, niet bepaald fijn.

3. Je haar

Eerlijk is eerlijk, je haar krijgt niet wat het verdient. En dat terwijl de zon voor een hoop ellende kan zorgen. Pluizig haar, gespleten puntjes, droog, dun: allemaal gevolgen van zonschade aan je haar.

4. Je hoofdhuid

Het plekje van je lichaam wat misschien wel de meeste zonnestralen ziet (mits je een petje of hoed draagt): je hoofdhuid. Tuurlijk is het niet fijn om een dikke zonnebrandcrème op je hoofdhuid en met name je scheiding te smeren, maar gelukkig bestaat er ook zoiets als een spray of poeder-variant.

5. De onderkant van je voeten

Nu we het lichaamsdeel hebben gehad die de meeste zon ziet, is het tijd om over te gaan naar een plekje die je makkelijk vergeet. De onderkant van je voeten zien dan misschien niet heel veel zon, maar als je op je buik ligt, is het wel degelijk nodig om te zin te smeren.

6. Je ooglid (en onder je ogen)

Een handig trucje om geen risicogebied te vergeten in te smeren, is om te onthouden dat dunne huid ingesmeerd moet worden. En jawel, dan hebben we het ook over je ooglid. En het stukje ónder je ogen. Kijk natuurlijk wel even uit dat je het niet in je ogen smeert.

7. Je handen

Of je nou gaat lezen, gaat wandelen, op een bootje gaat relaxen: je handen zijn negen van de tien keer niet gecovered als je gaat zonnen. Vergeet ze dus zeker niet in te smeren!