Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 13 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

Shantay you stay! De releasedatum van Drag Race Holland 2 is bekend en da’s al bijna

Vorig jaar konden we voor het eerst in Nederland tien dragqueens tegen elkaar zien strijden in Drag Race Holland. Vanwege het grote succes kunnen we binnenkort genieten van het tweede seizoen! Het programma komt terug bij Videoland en de releasedatum is dichterbij dan je denkt.

Wie wordt de nieuwe Envy Peru?

Drag Race Holland 2

RuPaul’s Drag Race is een programma die we niet meer kunnen wegdenken, en terecht. Vorig jaar kon de vlag uit, het eerste seizoen van Drag Race Holland was een feit en we hebben allemaal kunnen zien hoe Envy Peru de Superstart van Nederland werd. In een fantastische Instagram-post maakte Fred van Leer – die het programma presenteert – het tweede seizoen aan.

En daarin zagen we ook direct de releasedatum! Vanaf 6 augustus is het zover. Dan kunnen we weer genieten van tien dragqueens die de strijd met elkaar aangaan.

Het programma

De tien dragqueens laten iedere week zien wat ze in huis hebben. Dat doen ze niet zomaar, maar door middel van de meest diverse uitdagingen en runway shows. Het doel van het programma is om – je zou het niet verwachten – te winnen. Dan word je namelijk de Superstar van Nederland.

Oh, en het leuke van het programma is misschien wel dat de twee die het minst gepresteerd hebben, een lip sync battle moeten houden. Wie wint krijgt te horen: “Shantay you stay!“, wie verliest: “Sashay away!”. Alle dragqueens worden beoordeeld door Fred van Leer en een jury die later bekend wordt gemaakt. Dan zien we ook de deelnemende queens. Can’t wait.