Metro
Metro Entertainment 9 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Kijkers smullen van liefdesspektakel tijdens citytrip in Boer Zoekt Vrouw

Alle nieuwe Boer Zoekt Vrouw-liefdes vetrokken voor de aflevering van gisteravond naar het buitenland voor hun romantische citytrip. En daar gebeurde een hoop waar de BZV-kijkers van konden smullen. Een gepassioneerde kus onder een waterval van Maud en Evert, diepe gesprekken tussen Janine en Sander, Karlijn die de stugge Jouke deed ontdooien en de vertederende Annette en Hans. Alleen bij Rob liep het nou niet bepaald van een leien dakje. Ondanks een serenade en zijn honderden versierpogingen.

We geven jullie een samenvatting van de aflevering.

Tortelduifjes Boer Zoekt Vrouw

De aflevering begint al hartstochtelijk als tortelduifjes Evert en Maud in Split in Kroatië aankomen. Die samen intrekken op een hotelkamer en champagne drinken om hun „connectie”, zoals Maud dat zegt, te vieren. Zo’n beetje heel Nederland hoopte eerder dat boer Evert uiteindelijk voor ‘zijn’ Maud koos en dat deed hij.

Maud en Evert zoenend onder waterval in Boer Zoekt Vrouw

Het koppel last uiteindelijk zelfs en zoenmoment in bij een Kroatische waterval waar mening kijker bij wegsmelt. Maar later wordt ook het toekomstperspectief besproken. Want Maud moet alles, inclusief hondenuitlaatservice, achterlaten voor de boerderij van Evert. Op een bankje in het Split vraagt Evert aan Maud of ze snel naar de boerderij komt. Wat ze belooft te gaan doen. „Je bent heel lief en ik hou van jou” , sluit de verliefde boer af.

Janine en Sander

Schapenboerin Janine en Sander lijken in het Portugese Lissabon vooral nog zoekende naar elkaar, maar dat gaat wel op een lieve manier. Sander zijn geduld wordt namelijk op de proef gesteld. De tranen vloeien nog steeds bij Janine, die maar niet lijkt te weten hoe ze het moet aanpakken. Kijkers prijzen zijn geduld en begrip. Zo lucht Janine haar hart over de „paniek” die haar soms overvalt en haar vorige relatie die haar „zelfvertrouwen” heeft beschadigd. Maar Sander had het niet beter kunnen aanhoren dan hij deed.

Jouke is verliefd

Bij Karlijn en melkveehouder Jouke gaat het, in het Deense Kopenhagen, ook voor de wind. De ietwat stugge Jouke transformeert langzaam maar zeker door ‘zijn’ Karlijn. Die uiteindelijk zelfs hardop uitspreekt dat hij „zo verliefd is” op haar.

BZV-kijkers smelten weg bij Hans en Annette

Paardenboer Hans en zijn Zeeuwse Annette stelen ook de harten van kijkers. Ze verblijven in het Ierse Clifden en de romantiek spat ervan af. Want die twee lijken elkaar toch ook echt te hebben gevonden. Knuffelen in bed, Annette die de vragen van Hans vertaalt in het Engels, gieren van het lachen en zingen in de kroeg. Dat zit wel goed tussen die twee.

Wendy niet in ‘vuur en vlam’ door boer Rob

Kersenboer Rob is, aan het begin van de aflevering, nog razend enthousiast met Wendy in het Franse Reims. Maar Wendy lijkt de boot voornamelijk af te houden. Terwijl Rob als een verliefde puber om haar heen fladdert en haar om de haverklap probeert te zoenen, blijft Wendy terughoudend. De kersenteler pakt uiteindelijk, wederom, zijn gitaar erbij om met True Colors van Cyndi Lauper, Wendy toch te overtuigen. Maar dat pakt niet zo uit zoals hij wellicht hoopte. Wendy voelt niet wat Rob voelt. De aflevering van Boer Zoekt Vrouw eindigt met een serieus gesprek tussen de twee. Wendt mist „aantrekkingskracht” bij Rob, die zelf uitlegt dat hij wel veel „diepgang” te bieden heeft. Maar daar lijkt zijn date niet echt warm van te worden. Ondanks dat Wendy degene was die boer Rob een bief stuurde. Waar dit boerenschip strandt, is nog maar de vraag.

Volgende week volgt de reünie en zien we welke koppels het liefdeavontuur hebben overleefd. Wat denken of hopen jullie?

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van Metro

Twitter gaat los over boer Rob uit Boer Zoekt Vrouw en dit is waarom