Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Gezondheid 26 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Geen fan van Aperol Spritz? Probeer de Limoncello Spritz

Aperol Spritz ziet er nou eenmaal heel gezellig en lekker uit. Een mooi wijnglas gevuld met een oranje drankje, ijsklontjes en schijfjes sinaasappel, wie wil dat nou niet? Toch zijn er genoeg mensen die niet van de bittere smaak van Aperol houden. Wij hebben de oplossing! Bestel voortaan een Limoncello Spritz. Of nog beter: maak hem zelf! Super easy en heel erg lekker.

Limoncello Spritz

Limoncello Spritz is een heerlijk verfrissend drankje en net zo makkelijk te maken als de Aperol Spritz. Het enige verschil is de drank die erin gaat. Zoals de naam al aangeeft, zit er in een Limoncello Spritz, limoncello in plaats van Aperol. Mocht je in de zomer dus lekker op het terras zitten en deze cocktail staat niet op de kaart, is het een kwestie van de bediening een beetje lief aankijken. Want nu je dit weet, kunnen ze dit drankje bijna overal wel maken.

Recept

Gebruik voor jouw Limoncello Spritz een mooi groot wijnglas en vul deze met ijsklontjes. Schenk hier 40 milliliter lekkere limoncello bij, 60 milliliter goede prosecco en 20 milliliter spa rood. Roer het met een lepeltje door en doe wat citroenschijfjes in het glas ter garnering. Genieten maar!

Limoncello

Een lekkere limoncello is cruciaal voor een goede Limoncello Spritz. Wist je dat je super makkelijk zelf limoncello kan maken? Hoe leuk is het ook om dit cadeau te geven aan een vriend of vriendin? Natuurlijk hebben wij een recept. Voor een liter limoncello heb je acht citroenen, een halve liter zuivere alcohol (96 procent), 0,75 liter water en 300 gram suiker nodig. Let op: de citroenschil is het enige ingrediënt dat smaak geeft en omdat je alleen de schil nodig hebt, kun je het beste onbehandelde biologische citroenen gebruiken.

Stappenplan

Stap 1: Was de citroenen en schil ze met een dunschiller. Schil alleen het gele en niet het witte van de schil, dan wordt de limoncello bitter.

Stap 2: Doe alle schillen in een weckpot en voeg de alcohol hieraan toe.

Stap 3: Sluit de weckpot af en bewaar op een koele en donkere plek. Schud het mengsel drie keer per week, gedurende vier weken heen en weer zodat de smaak van de citroenschillen beter in de alcohol trekt.

Stap 4: Na vier weken zeef je de schillen eruit. Zet ondertussen een pannetje met suiker en water op het vuur tot het suiker is opgelost en laat dit even afkoelen.

Stap 5: Giet het suikerwater bij het alcoholsap en je krijgt een mooi pastelgele limoncello. Roer nog even goed door en bewaar het in de vriezer. Een afgesloten fles blijft minstens zes maanden goed.

Met wie ga jij dit zomerse drankje drinken?

De 25 beste series op Netflix die je moet kijken