Redactie
Redactie Confession 7 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Lina (29): ‘Mijn schoonmoeder maakte zonder mijn toestemming mijn zwangerschap bekend op social media’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Lina over hoe haar schoonmoeder, zonder haar toestemming, haar zwangerschap bekendmaakte op social media.

‘Mijn schoonmoeder maakte zonder mijn toestemming mijn zwangerschap bekend op social media’

“Ik en mijn vriend hebben al acht jaar een relatie. We hebben al een aantal jaar een kinderwens en deze bleek acht weken geleden in vervulling te komen. Toen kwamen we er namelijk achter dat ik, na lang proberen, zwanger was. Het was een groot feest in ons huis, maar we besloten het nieuws nog even voor ons te houden. Het is ons eerder overkomen dat we het te vroeg vertelden en toen een miskraam kregen. Maar een tijdje later kwam mijn schoonmoeder er toch per ongelijk achter. Ze was bij ons thuis en vond in een van onze kastlades mijn positieve zwangerschapstest. Ze was helemaal over de maan en was super blij voor ons. Wel vroegen we aan haar of ze het nieuws voor zich wilde houden, omdat het allemaal nog erg pril was. En hoewel ze ons beloofde om dit te doen, kwamen we er niet veel later achter dat dit toch niet gelukt was.”

Camille (27): ‘Mijn man en zijn vrienden hebben een bijnaam voor mij, maar hij wil niet vertellen wat het betekent’

Delen

“Toen ik een week later thuis op de bank lag kreeg ik opeens een felicitatie van familievrienden. Ik kon wel raden waar ze het nieuws vandaan hadden gekregen, maar wilde dit nog door de vingers zien. Maar de felicitaties bleven maar binnenstomen en ik wist dat ik en mijn man het beiden aan niemand hadden verteld. En ja hoor, toen ik op social media scrolde kwam ik een bericht tegen van mijn schoonmoeder, waarin ze in geuren en kleuren omschreef hoe blij ze was om oma te worden. De felicitaties stroomden binnen onder haar bericht, en dus ook bij ons. Ik belde haar direct op en moest me eerlijk gezegd inhouden toen ik haar aan de lijn kreeg. Ik vertelde dat ik absoluut niet blij was met de streek die ze had uitgehaald en hing de telefoon op.”

Miskraam

“Niet veel later kwam mijn grootste nachtmerrie uit. Ik kreeg opnieuw een miskraam, verloor onze baby en moest nu door mijn schoonmoeder aan jan en alleman vertellen wat er was gebeurd. Doordat ik dit zelf mentaal niet aankon heeft mijn man, aan iedereen die belangrijk voor ons is, laten weten wat er was gebeurd. Maar dit had allemaal voorkomen kunnen worden als mijn schoonmoeder gewoon haar mond had kunnen houden en dit neem ik haar nog steeds ontzettend kwalijk.”

Lotte (25): ‘Mijn vriend probeerde me als “grapje” van een klif te duwen’

* De naam van Lina is wegens privacyredenen veranderd.