Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Volgens een dermatoloog op Instagram is ‘lip basting’ dé manier om van droge lippen af te komen

Een nogal vervelend kwaaltje: droge en schrale lippen. Lippen drogen eerder uit dan de rest van onze huid en dit komt omdat ze extra kwetsbaar zijn. Er zit daar namelijk geen hoornlaag; iets wat op de rest van je huid wel zit. Schadelijke invloeden van buitenaf hebben extra impact op de lippen. Kortom: redenen genoeg om extra goed ze te zorgen. Helaas is het voorkomen van droge lippen niet altijd mogelijk. Gelukkig zagen wij op Instagram ‘lip basting’ voorbij komen en nu zijn wij heel benieuwd of dit wel werkt.

Het schijnt namelijk van wel.

Lip basting

Shereen Idriss is een dermatoloog en zij deelde op Instagram een video over lip basting. De hack lijkt een beetje op de slugging methodes die we de laatste tijd op TikTok voorbij zagen komen. Toch is deze truc net een beetje anders, want Dr. Idriss maakt gebruik van een chemische exfoliatie voordat ze een voedend middel op haar lippen smeert.

Wat veroorzaakt droge lippen?

Als de temperatuur daalt en de verwarming aangaat, wordt de lucht droger. Hierdoor zullen onze lippen sneller barsten. Dit gebeurt ook als je in een zeer droge omgeving woont. Ook zorgt het likken van je lippen dat ze extra droog worden, speeksel trekt namelijk vocht uit je lippen in plaats van ze te hydrateren. Lip basting zou de manier zijn om deze droge lippen op te lossen.

Lip blasting stap voor stap

Onder de video die Shereen Idriss op Instagram plaatste zet ze een stappenplan:
“Deel 1 LIPBASTING 💋 voor droge, gebarsten lippen!
Stap 1: Scrub met een chemische exfoliant, GEEN fysieke scrub (#iykyk en als je dat niet doet, kom je erachter in deel 2) 🧼
Stap 2: Breng een DIKKE verzachtend middel aan om de hydratatie vast te houden 💦
Geef het een een paar minuten en voilà sappige, dikke, boterzachte lippen! 👌
🚨Als je een voorgeschiedenis hebt van koortslippen, LESS IS MORE en benader glycolzuur voorzichtig met een lager percentage.”

Uitleg lip basting

Wil je nog meer weten over lip Basting? Bekijk dan de onderstaande video’s met nog meer uitleg hierover:

DIY lip plumper: met deze lip scrub worden je lippen onwijs zacht en vol