Redactie
Redactie Confession 26 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Loes (18): ‘Mijn vriend vergelijkt mij bij alles wat ik doe met zijn ex-vriendin’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Loes (18) over haar vriend.

Hi Loes, waar zit jij mee?

“Ik heb nu al één jaar een vriend. We hebben elkaar in ons laatste jaar van de middelbare school ontmoet en zijn nu beiden aan het studeren. Ik heb voor hem nog nooit een vriend gehad, maar hij heeft wel een paar keer een relatie gehad. We kunnen het goed vinden samen, maar de laatste tijd begin mij iets steeds vaker op te vallen. Hij begint namelijk steeds meer commentaar te hebben op de dingen die ik doe en vergelijkt mij dan altijd met zijn ex-vriendin. Eerst gebeurde het niet zo vaak, waardoor het niet echt opviel, maar nu we langer hebben begin ik er echt last van te hebben. Het zorgt namelijk voor best wat onzekerheden bij mijzelf.”

Heb je dit met hem besproken?

“Ik heb het er tot nu toe vooral veel met vriendinnen over gesproken en zij zeggen allemaal dat ik hem ermee moet confronteren. Natuurlijk weet ook ik dat dat de beste oplossing is, maar ik heb mij er een lange tijd overheen proberen te zetten. Ik wil onze relatie er namelijk niet door in gevaar brengen. Toch heb ik een tijdje geleden besloten om met hem in gesprek te gaan, maar dat ging anders dan ik had verwacht.”

Hoe reageerde hij?

“In het gesprek dat we hadden liet ik duidelijk weten hoe ik over de situatie denk en ik gaf hem verschillende voorbeelden van momenten waarin hij mij met zijn ex-vriendin vergeleken had in het verleden, maar hij leek het niet te willen horen. Hij zei dat dit vast een onzekerheid van mij was en dat hij zich hier helemaal niet in kon vinden. Ik was eigenlijk nogal in shock van zijn reactie en ben na ons gesprek naar huis gegaan… We hebben nog steeds een relatie met elkaar en naast dit punt gaat het helemaal goed, maar ik weet nu niet wat ik hiermee moet. Ons gesprek lijkt wel enige invloed op hem gehad te hebben, want hij vergelijkt me een stuk minder vaak met zijn ex, maar het is niet compleet gestopt. Moet ik het hier gewoon bij laten?”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.