Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Celebrities 15 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Loiza Lamers over kinderwens: ‘Ik voel wel een bepaald verdriet soms’

Loiza Lamers (28) is nu al een tijdje samen met haar vriend Jelle Ploeg. Onlangs hebben de twee al een een soort van gezinsuitbreiding ervaren met de komst van puppy Gigi, maar zij willen het liefste nog meer vrolijkheid in huis. Loiza en haar vriend hebben samen namelijk ook een kinderwens. Hoe het stel dit precies gaat doen is nog de vraag, vertelt Loiza in de podcast van 30 Minuten Rauw, van Ruud de Wild.

Een bepaald verdriet van Loiza

Loiza is een prachtige, slimme en succesvolle vrouw, maar omdat zij transgender is zal zij helaas nooit zelf een kindje kunnen dragen. Dat feit bespreekt ze met Ruud de Wild zijn podcast. Want ja.. hoe werkt zoiets? Nu ze ‘ouder’ wordt en ziet hoe vriendinnen om haar heen zwanger worden, voelt ze veel geluk voor hen. “Maar ik voel ook wel een bepaald verdriet soms. Dat ik denk van: O, ik wil het ook zo graag meemaken. Het is gewoon jammer dat ik dat niet meemaak op die manier”, vertelt Lamers. “Een baby’tje in mijn buik, wat van mij komt, dat kan gewoon niet.”

Kinderwens

Toch willen de twee tortelduifjes dolgraag een kindje samen. Ze weten alleen nog niet hoe. “Wil je een draagmoeder of wil je adoptie?”, vraagt Ruud de Wild. “Ik weet het niet”, stelt Loiza. “Dat is iets wat we moeten gaan ontdekken. Waar we over zouden moeten praten.”

Dat er geen baby’tje in haar eigen buik kan groeien, hoeft volgens het model niet te betekenen dat ze een eventueel kindje niet als eigen familie kan zien. “Een van mijn beste vriendinnetjes is twee jaar geleden bevallen. Dat kindje voelt zo eigen. Die kleine, die staat op de achtergrond van mijn telefoon. Het voelt niet al mijn kind, maar het voelt echt als mijn nichtje. Terwijl het van m’n beste vriendin is.”

Zie jij vaak 888? Dit is de betekenis achter dit engelengetal