Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 25 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Weer als nieuw: zó maak je je make-upspons schoon

Herken je je Beautyblender of andere make-upspons niet meer terug? Dan is het hoog tijd om dat ding eens grondig schoon te maken. Deze must-have kan behoorlijk vies worden als je het niet regelmatig schoonmaakt. Hoe je dat doet? Dat vertellen wij je maar al te graag.

Zo moeilijk is het niet.

Make-upspons schoonmaken

We maken ons er allemaal wel schuldig aan: weken (of soms maanden 👀) onze make-upspons niet schoonmaken. We weten heus wel hoe-ie eruit moet zien, maar daar is weinig van terug te vinden doordat de kleur van je foundation de spons heeft overgenomen. No worries, met deze tips is je make-upspons binnen no-time weer als nieuw!

1. Cleansers die ervoor bedoeld zijn

Als je een Beautyblender hebt, kan je in the first place kiezen voor een cleanser die voor de Beautyblender is bedoeld. Het merk zelf heeft een solid en een liquid optie, allebei heel fijn.

De solid cleanser gebruik je zoals een blok zeep. De liquid versie gebruik je door een kommetje te vullen met warm water en vervolgens de make-upspons in te “zepen” met de cleanser. Laat de spons een nachtje in het soapy water, goed spoelen de volgende ochtend en hij is weer als nieuw.

2. Probeer milde zeep

Een milde zeep is ook bruikbaar als je je make-upspons wil schoonmaken. Je krijgt je spons schoon door hem eerst nat te maken met water. Vervolgens vul je een kommetje met wat milde zeep en warm water en laat de spons daar in weken voor zo’n tien minuutjes. Even afspoelen na die tijd, laten drogen en klaar!

3. Babyshampoo

Je beautyblender of make-upspons schoonmaken kan ook heel makkelijk met babyshampoo. Laat de spons gewoon 30 minuten in warm water met een beetje babyshampoo weken. Spoel het vervolgens grondig uit en wring hem droog.

4. Mini-wasmachine voor een make-upspons

Jawel, er bestaat een mini-wasmachine om je make-upspons mee schoon te maken. Er hoeft maar een beetje water in de kleine machine, voeg nog een beetje Beautyblender cleanser toe en laat het apparaatje zijn ding doen.

make-upspons schoonmaken
Urban Outfitters

Weet ook wanneer het tijd is voor vervanging

Leuk en aardig natuurlijk, deze trucjes om je make-upspons schoon te maken, maar soms heeft het geen zin meer. Weet ook wanneer je spons aan vervanging toe is. Ook belangrijk: wanneer dat is, hangt heel erg af van hoe je ermee om gaat en dus óók hoe vaak je het schoonmaakt.

Zó vaak moet je je make-upspons schoonmaken

Hoe vaak je je make-upspons moet schoonmaken is eigenlijk heel logisch: iedere keer nadat je hem hebt gebruikt of voordat je hem gaat gebruiken. Als je dat namelijk niet doet, zal je grotere kans hebben op acne en huidirritaties, omdat bacteriën, vuil en productresten zich ophopen. En dát willen we niet.

Nu je toch aan het schoonmaken bent: dít is hoe vaak je dat met je make-upkwasten moet doen.