Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 26 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Hou TikTok in de gaten: deze make-uptrends zouden best wel eens viral kunnen gaan

TikTok heeft zichzelf bewezen als dé perfecte plek om nieuwe make-uptrends op te pikken. Het maakt of kraakt nieuwe looks en een video kan binnen 24 uur door zo veel mensen worden opgepakt, dat deze viral gaat. Het gevolg? De producten die gebruikt worden raken zo populair, dat ze binnen no-time uitverkocht zijn.

Onze voorspellingen

TikTok heeft ervoor gezorgd dat oude trends een comeback maken. Kijk maar naar de graphic liner en de vele nineties trends, zoals glossy lippen en dunne wenkbrauwen. Wij hebben vijf grote make-uptrends, die steeds populairder worden en dus best wel eens viral zouden kunnen gaan, op een rijtje gezet.

1. #Kitteneye

De kitten liner ga je binnenkort overal zien, op dit moment heeft #kitteneye 17.9k views maar dat wordt snel meer! Je zou het kunnen zien als de kleine zus van de cat eye. De kitten liner is een subtielere manier om een kortere en slankere wing te creëren.

@sarahredzikowski

New bio: loves kittens and kitten eyeliner 🤣Using the smooth @onesize Point Made 24-Hour Liquid Eyeliner Pen in Bodacious Black #onesizepartner

♬ Be My Baby – The Ronettes

2. #monochromemakeup

Deze make-uptrend is al erg groot, maar gaat zeker nog groter worden. De hastag #monochromemakeup heeft al 2.8 miljoen views en #monochromaticmakeup 2.3 miljoen. Het is een minimalistische make-uplook, maar ziet er prachtig uit. Je hoeft ook maar met weinig producten te werken om de bovenste look te creëren.

@malvinaisfan

Super simple gunmetal look on @here.is.gogo 🤎🖤 hair by @andreeaconstantin91 #mlihowto #malvinaisfan #gunmetalmakeup #monochromemakeup #smokeyeye #fy

♬ original sound – Malvina Isfan

3. #underliner

Afgelopen zomer ging de reverse cat-eye viral met 79.4 miljoen views, maar nu is het tijd voor #underliner. De twee trends hebben veel met elkaar gemeen. De #underliner focust zich op de onderste wimperlijn en het heeft vele mogelijkheden. Daarnaast kan je hiermee ook spelen met kleur.

@chloeandcos

Under eyeliner, would you wear it? IB @paintedbyspencer ✨ watch to the end for the full face makeup look🍫 #undereyeliner #eyelinerstyles #tryingliner

♬ Priorities – L Devine

4. #vampylips

Glam grunge was een opkomende trend dit jaar, maar in 2022 is het zeker nog niet over voor deze make-uptrend. #vampylips is een perfect voorbeeld van hoe de trend zich nu ontwikkeld heeft in vergelijking met in de jaren ’90.

@shaayyne

Reply to @pulgapedora a lip combo for hotties #lipcombo #vampylips #90s #buffythevampireslayer

♬ Cariño – The Marías

5. #doublewingliner

De grootste make-uptrend van 2021 op TikTok was de graphic liner, met 643 miljoen views. Op nummer 17 staat #doubleliner met 45.3 miljoen views, maar het is tijd voor een nieuwe trend. Andere populaire trends waren #cateye en #wingedliner, deze trends worden gecombineerd en vormen samen de nieuwste trend #doublewingliner.

@paintedbyspencer

Double winged liner tutorial: Now on the YT! 👨🏻‍🎨 #foryou #fypシ #JuntosImparables #FordMaverick

♬ Talk de Salvatore Ganacci – Begoñe👼🏼

Zoek deze trends vooral op: welke ga jij sowieso proberen?

De ‘french tip and mix’ is de nieuwste nageltrend en wij zijn fan