Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Sexy time met jezelf: 7 redenen waarom masturberen goed voor je is

Je praat er misschien niet vaak over, maar masturberen doet iedereen. En waarom ook niet? Het is fijn en heeft ook nog eens allerlei voordelen. Wij hebben 7 redenen voor je op een rijtje gezet waarom masturberen goed voor je is.

Neem vanavond dus vooral even een momentje voor jezelf. 😉

7 redenen waarom masturberen goed voor je is

Er is niks mis met masturberen, maar toch voelen sommige mensen zich er raar bij. Nergens voor nodig! Waarom zou je afhankelijk moeten zijn van een ander om jou plezier te geven? Verwen jezelf gewoon!

Nog niet overtuigd? Dan zijn dit 7 redenen waarom masturberen goed voor je is.

1.Het is ontspannend

Het stofje endorfine, dat vrijkomt als je opgewonden raakt, zorgt ervoor dat je veel minder gestrest en gespannen bent. Jij weet dus wat je voortaan gaan doen om van je stress af te komen. 😉

2. Je voelt je independent

Jij hebt niemand nodig om dit fijne gevoel te ervaren, behalve jezelf. Heerlijk toch?

3. Je wordt minder snel ziek

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die twee keer per week seks hebben (we gaan er even vanuit dat masturberen daar ook onder valt), 33% minder kans hebben om ziek te worden.

4. Het is goed voor je zelfvertrouwen

Endorfine zorgt er naast ontspanning ook voor dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Daarnaast is die quality time met jezelf en je eigen lichaam ontdekken ook zeker goed voor een boost in je zelfvertrouwen.

5. Je weet wat je wel en niet fijn vindt

Een ander kan niet weten wat jij fijn vindt, als jij dat zelf niet weet. En hoe beter daarachter te komen dan door te masturberen? Je leert je eigen lichaam erdoor kennen en weet zo precies aan te geven wat jij fijn vindt.

6. Je menstruatie wordt minder pijnlijk

Er wordt gezegd dat je menstruatiekrampen minder heftig worden door een orgasme. Dit werkt niet bij iedereen zo, maar je kunt het proberen toch? 😉

7. Je valt sneller in slaap

Omdat je door masturberen ontspant, val je ook sneller in slaap. Zie het als een heel leuk slaapmiddel. Enne, het is ook zeker niet verkeerd om dit te proberen als je een keer niet kunt slapen. 😉

Lees ook: 6x feiten en fabels over de pil doorslikken