Demi Rutten
Demi Rutten Life 5 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Geen alcohol? Geen probleem! Dit zijn 9 voordelen van een alcoholvrij leven

Hoewel een drankje op zijn tijd lekker kan zijn, is het niet het beste voor je gezondheid. Steeds meer mensen kiezen voor een leven zonder alcohol, maar waarom eigenlijk precies? Naast het gezondheidsvoordeel zitten er nog meer voordelen aan, en die hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Huh? Deze voordelen hadden wij niet verwacht bij een alcoholvrij leven!

9 voordelen van een alcoholvrij leven

Twijfel je of je nog wel alcohol wil drinken, maar weet je eigenlijk niet zo goed waarom je zou willen stoppen? Naast dat het meer dan genoeg is om daarvoor te kiezen gewoon omdat jij dat wil, zijn er heel veel voordelen aan stoppen met alcohol drinken. Wij zetten er 9 voor je op een rijtje.

1.Je krijgt meer zelfvertrouwen

Jij hebt geen alcohol nodig om gezellig te zijn en trekt al die leuke mannen/vrouwen in de kroeg aan simpelweg door jezelf te zijn. Dat is veel beter toch? Iemand versieren als je gewoon helder bent?

2.Je wordt aardiger

Met alcohol in je bloed, zul je sneller praten voordat je nadenkt en sneller ingaan op conflicten en ruzies. Denk maar aan al die ruziënde en vechtende mensen in de kroeg met een biertje te veel op. Omdat jij geen alcohol drinkt, zal dit jou niet snel overkomen en hou jij het veel gezelliger.

3. Je geeft meer om maatschappelijke onderwerpen

Geen alcohol meer drinken is een bewuste keuze en vraagt om een verandering van mindset. Dit betekent dat je ook meer na gaat denken over wat je in je lichaam stopt en wat goed voor je is. Hierbij is de link tussen klimaatverandering of andere maatschappelijke problemen snel gelegd. Je denkt dieper na over het leven en de wereld.

4. Je relaties worden er beter van

Of het nu om liefde of vriendschappen gaat, jij weet beter je grenzen te stellen en geeft alleen nog je tijd aan mensen die op één lijn zitten met jou. Ook zullen red flags je eerder opvallen, en weet je dus sneller wanneer je ver uit iemands buurt moet blijven. Alleen maar stabiele en sterke relaties voor jou dus!

5. Je hebt minder vaak spijt

Spijt van iets dat je in een dronken bui hebt gedaan? Dat ken jij niet meer. Jij wordt niet meer wakker met een flinke kater en halve herinneringen waar je vervolgens enorm veel spijt van hebt. Nee, alle keuzes die jij maakt op een avondje uit zijn met je volle verstand gemaakt, dus spijt zit niet meer in jouw vocabulaire.

6. Je zegt vaker nee

De druk om ja te zeggen terwijl je iets niet wil? Daar heb jij geen last meer van. Jij luistert veel beter naar wat je lichaam en je hoofd nodig heeft, en als dat een avondje rust is in plaats van uitgaan, dan zeg jij gewoon nee.

7. Jij bent creatiever met je drankjes

Wie zegt dat je alleen alcohol kunt mixen? Er zijn genoeg alcoholvrije cocktails die super lekker zijn. En daarnaast is er zoveel lekkers te krijgen zonder alcohol, alleen hoef jij niet op te letten dat je verschillende drankjes door elkaar drinkt. Die kater krijg jij toch niet. 😉

8. Je bent productiever

Al die dagen dat jij met een kater in bed lag en niks uitvoerde? Dat is verledentijd. Jij hebt geen moeite met vroeg opstaan na een avondje uit of op het terras, en maakt jezelf ook echt nuttig die dag.

9. Je kunt alles doe wat je wil

Meerdere avonden achter elkaar stappen? Dat kan, want jouw lichaam krijgt geen klap van de alcohol. Opstap gaan en de volgende dag een dagje shoppen? Waarom niet, jij voelt je top fit. Uitgaan terwijl je de volgende dag een lunch hebt met je oma? Kan gewoon, want een kater heb jij niet door jouw alcoholvrije leven. De voordelen zijn eindeloos.

Lees meer: Ben jij iemand die op het laatst afzegt? Dan heb je een duistere persoonlijkheid, zo blijkt!