Gina Koninkx
Gina Koninkx Lichaam 7 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Dé nieuwste sekstrend van 2022: masturberen om van menstruatiepijn af te komen

Wij steken niet onder stoelen of banken dat wat tijd voor jezelf in bed bijzonder goed voor je is. Allereerst omdat je hierdoor met een relaxt gevoel aan de dag begint. Uit onderzoek blijkt nu zelfs dat masturberen er ook nog eens voor zorgt dat je minder pijn hebt tijdens je menstruatie. Hold on.

Des te meer reden om ‘s ochtends wat langer in je bed te blijven liggen om stress én pijnvrij aan je dag te beginnen. Wat is het leven toch mooi.

Masturberen om van menstruatiepijn af te komen

Het is niks nieuws om te horen dat masturberen verschillende voordelen heeft voor je gezondheid. Ja echt. Zo zorgt een goede sessie met jezelf er in ieder geval voor dat je meteen wat meer ontspannen bent. Je kan je gedachten even helemaal laten vieren en dat komt je mentale gezondheid ten goede. Om stressvrij aan de dag te beginnen is het dus helemaal geen gek idee om eerst nog wat vertier te hebben met jezelf (en eventueel wat seksspeeltjes) in bed.

Uit onderzoek blijkt nu dat masturbatie niet alleen positieve effecten heeft op je mentale gezondheid, maar ook op je lichaam zelf *blijft aandacht verder lezen*.

Menstrubation is écht een ding

De nieuwste trend op het gebied van seks heeft hier alles mee te maken. Het wordt ook wel ‘menstrubation’ genoemd. Een samenvoeging van ‘menstruation’ en ‘masturbation’. Masturberen tijdens je menstruatie zou er namelijk echt voor zorgen dat je veel minder last hebt van pijnlijke ongemakken zoals kramp aan je baarmoeder.

Uit onderzoek van Womanizer blijkt dat 90 procent van de vrouwen die masturbeert tijdens de menstruatie andere vrouwen ook aanraadt om dit te doen omdat ze er een heel positieve ervaring mee hadden. Zeventig procent van de ondervraagde vrouwen gaf daarnaast aan dat ze veel minder pijn hadden tijdens hun menstruatie als ze masturbeerden. Een echte win-win situatie dus.

Wow! Deze 6 feitjes over sperma moet je echt weten