Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 23 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Maxime Meiland en Yvonne Coldewijer halen uit naar vriendin van Tim Hofman om column

Maxime Meiland is het niet eens met de column die Lize Korpershoek voor Flair heeft geschreven, waarin het gaat over abortus. Een gevoelig en kwetsbaar onderwerp. Ook Yvonne Coldewijer moet blijkbaar haar mening geven (as always) en gaat ook fel tegen Lize in – toch zijn er ook bn’ers die het voor Lize opnemen en zeggen dat de dames de column ‘maar eens even goed moeten lezen’.

Wij praten je bij.

Maxime Meiland haalt uit naar Lize Korpershoek om column over abortus

Ruim tien jaar geleden bracht Lize Korpershoek een bezoek aan de abortuskliniek. Nu schrijft ze in een column voor Flair over dat kwetsbare en moeilijke moment – maar haar woorden worden niet bij iedereen op de goede manier ontvangen. “Terwijl verdovende vloeistof via een infuus mijn aderen instroomt, bied ik in mijn gedachten mijn excuses aan het hompje cellen in mijn baarmoeder. ‘Sorry, ik ben nog niet klaar voor jou, ooit wel, maar nu nog niet…”’ schrijft Lize in de column, als onderdeel van een gevoelig verhaal. Het zijn uiteindelijk deze woorden die worden gekozen voor de kop.

En die woorden worden niet bij iedereen op de goede manier ontvangen. Maxime Meiland vind de column aanstootgevend. “‘Nu even niet. Kan je later terugkomen?’ Truttigheid ten top. Het is geen pop”, schrijft ze op Instagram. Ook Yvonne Coldewijer deelt haar mening: “De vriendin van Tim Hofman maakt abortus tot een modeverschijnsel. Wat je doet met je eigen lichaam moet je zelf maar weten, maar erover praten alsof abortus iets is wat je bij de Wehkamp bestelt maar terugstuurt omdat het even niet uitkomt, vind ik echt toondoof.”

Shownieuws deelt hun mening

Ook bij Shownieuws wordt het onderwerp aangehaald. ”We weten natuurlijk het verleden van Maxime. Zij heeft op haar 21ste een dochtertje gekregen. Dat is toen niet heel fijn gegaan met haar partner. Ze is zélf twee keer in een abortuskliniek geweest, maar heeft ervoor gekozen om het kindje toch te laten komen, wat Claire is nu.” 

Logisch dus, dat dit onderwerp en deze column iets doen met Maxime. Toch vindt Anouk Smulders dat je verder moet lezen dan de kop. “Ik moet zeggen, heel eerlijk, dat toen ik de kop zag, ik ook dacht van: wow, dit is echt wel heel pittig, maar als je de column leest – en dat is waar het soms denk ik ook een beetje misgaat – dan vind ik het enorm kwetsbaar. Ik moet zeggen dat ik mijn mening ook moest bijstellen toen ik het hele artikel had gelezen.”

Wat vindt Lize van de ophef?

Deze commotie is Lize zelf natuurlijk ook niet ontgaan.“Hoe meer mensen publiekelijk over de column vallen, (en mijn woorden in een context plaatsen die hun saaie verhaal dient) hoe meer mensen die dit nodig hebben het zullen lezen. Thanks schatten!! 💓” schrijft ze op Instagram.