Emma Toussain
Emma Toussain Food 10 mrt 2023
Leestijd: 1 minuut

Leuk uitprobeersel: De McDonald’s in Frankrijk gaat groentefriet verkopen

Een primeur voor de McDonald’s in Frankijk; ze gaan daar groentefriet verkopen. En dan bedoelen we geen aardappel – maar friet van wortel, biet en pastinaak. De frietjes van aardappel worden tijdelijk vervangen. Dus mocht je ze willen proberen.. hup die auto in!

Franse groentefriet

McDonald’s Frankrijk ontwikkelde de kleurrijke frietjes in nauwe samenwerking met fabrikant McCain, zo is te lezen op de website van Frituurwereld. Aan de introductie is achter de schermen ruim twee jaar gewerkt. Zo maakten McDonald’s en McCain afspraken met boeren in Noord-Frankrijk voor de teelt van ruim drie miljoen kilo wortelen, pastinaak en rode bieten. De gekleurde groentefriet wordt geserveerd in de nieuwe, herbruikbare frietdoosjes van McDonald’s.

Mocht je het willen gebruiken, je moet wel snel zijn want de friet blijft maar zo’n 3 à 4 weken in de restaurants te koop. En waarom verkopen ze dit dan? Het is ten eerste goedkoper en ten tweede willen ze de band met het Franse platteland verbeteren. Zo hebben de boeren extra werk – niet alleen de aardappelboeren.

Nog meer bijzonder McDonald’s eten

Wil jij los van de groentefriet nog meer bijzonder maccie-voedsel eten? In andere landen hebben we soms wel hele lekkere dingen op het menu staan bij de McDonald’s. Toch jammer dat je deze snacks dan niet in Nederland kunt krijgen, toch? Nu is er één filiaal waar ze items uit meerdere landen verkopen. Helaas is ‘t niet echt in de buurt, het Global restaurant staat namelijk in Chicago. Ach, leuke reden om een vakantie naar Amerika te boeken, toch?

Nikkie de Jager over impact van de overval: ‘Op social media gedraag ik me anders’