Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Celebrities 9 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Nikkie de Jager over impact van de overval: ‘Op social media gedraag ik me anders’

Ruim twee jaar geleden werd het huis van YouTuber en make-upartiest Nikkie de Jager overvallen. Deze heftige gebeurtenis is van grote invloed geweest op haar leven en levensstijl de afgelopen tijd. Tijdens International Womensday, op 8 maart doet de make-up artist hier voor het eerst haar verhaal over.

Gewapende overval

In augustus 2020 werden Nikkie en haar man thuis overvallen en mishandeld door vier zwaar gewapende mannen. De overval vond plaats op klaarlichte dag, het stel werd hierbij vastgebonden met ducttape, tiewraps en touwen. Inmiddels zijn er drie daders aangehouden. Zij stolen onder meer een Louis Vuitton-tas en sieraden, een waardevolle buit dus. Eén van de overvallers heeft zelfs geprobeerd sieraden van Nikkie haar pols los te snijden. De overval heeft dan ook tot de dag van vandaag invloed op het leven van Nikkie en haar man Dylan.

Een trauma voor Nikkie de Jager

Op International Womensday was Nikkie te gast bij opvanghuis Fier waar ze haar verhaal deed tegenover een aantal meiden. Zij vertelde dat ze tegenwoordig veel alerter is dan voorheen. “Ik let op alle kleine geluidjes die ik hoor. Ook op social media gedraag ik mij anders, ik post niks meer live, zodat mensen me niet kunnen traceren”, vertelt Nikkie. Daarnaast deelt de make-up artist dat de overval veel impact heeft gehad op haar leven. Hiervoor heeft ze hulp gezocht bij een traumadeskundige. “Als tip kreeg ik mee om de emoties van de overval af en toe op te laten komen. Nu kan ik de angst op laten komen, maar ik kan die ook parkeren. Dit heeft mij uiteindelijk geholpen”, deelt ze.

De rechtbank

De rechtbank heeft aan twee van de verdachten die betrokken waren bij de overval een celstraf opgelegd, een van zeven en een van vijf en een half jaar. Een derde verdachte werd vrijgesproken van deze overval, omdat op basis van zijn telefoongegevens niet bewezen kon worden dat hij tijdens de overval in de buurt van Nikkie haar huis was.

Sylvia Geersen over heftige relatie met haar ex: ‘Hij was heel agressief en schold mij altijd uit”