Demi Rutten
Demi Rutten Life 12 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Lekker makkelijk: zo maak je de McDonalds kipnuggets zelf thuis

Oké, het is niet het meest gezonde eten dat er is, maar wij houden van een McDonalds maaltijd eens in de zoveel tijd. Moet kunnen toch? Het zou nog makkelijker zijn, als we dat lekkere eten van de McDonalds gewoon thuis konden maken, maar dit lijkt bij veel dingen onmogelijk. Tot nu. Er is namelijk een recept beschikbaar om de McDonalds kipnuggets gewoon zelf thuis te maken, en natuurlijk delen wij die met je.

Mag ik een kip 6 met zoetzure saus?

Recept voor McDonalds kipnuggets

Kip 6, kip 9, kip 20, zoetzure saus, chilisaus, als je regelmatig bij de McDonalds komt, is dit geen vreemde taal voor je.

De kipnuggets van de McDonalds zijn een standaard geworden bij onze bestellingen. Zou het niet ideaal zijn als je deze lekkere nuggets gewoon thuis kunt maken, zodat je er niet helemaal voor naar de McDrive moet?

Nou, dan hebben we goed nieuws voor je, want dat kan! Er is een recept voor het zelf maken van de McDonalds kipnuggets, en die delen we graag met je.

Hoe doe ik dit?

Wat heb je nodig? In ieder geval 2 flinke kipfilets van samen ongeveer 500 gram (duh). Daarnaast heb je ook 1 ei nodig, 120 gram bloem, 250 milliliter water, 2 theelepels zout, 1 theelepel uienpoeder, 1/8 theelepel knoflookpoeder, 1 /4 theelepel witte peper en een grote zak om alles in te mixen.

Mix vervolgens het ei met het water en klop goed door. Meng daarna in een andere kom de bloem, knoflookpoeder, uienpoeder, witte peper en zout door elkaar en doe het in de grote zak.

Snij de kipfilet in kleine stukjes en doe die ook in de zak. Schud ermee tot alle kipstukjes goed bedekt zijn met het mengsel. Haal vervolgens de kipstukjes uit de zak en haal ze door het ei/water mengsel. Doe ze daarna terug in de zak en schud nog een keer tot ze goed bedekt zijn. Frituur de kipstukjes op 180 graden ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zijn.

Saus

Er zijn ook recepten te vinden voor het zelf maken van de McDonalds zoetzure saus. Dit kun je onder andere ook hier vinden, in het originele recept van de McDonalds kipnuggets. We weten niet van jou, maar dit gaan we zeker maken dit weekend. 😉

Lees ook: Yummie: dit Tiktok-recept voor cheesecake met Flügel wil je proberen