Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

McDonald’s lanceert een sieradenlijn en OH MY – dit wil je hebben

Wij houden van McDonald’s, dat steken we niet onder stoelen of banken. En nu is er zelfs een manier om onze eeuwige liefde voor de fastfoodketen te uiten. Niet met opvallende shirts of sokken, maar met gouden sieraden. Ja, dat lees je goed. McDonald’s lanceert een sieradenlijn en wij praten je bij.

Big Mac’s om je vingers? Yes, please. 

Het decoy effect: dit is waarom jij altijd een grote friet bestelt bij McDonald’s

McDonald’s lanceert een sieradenlijn en dit wil je zien

Vandaag is de dag, want de Maccie komt met een collectie sieraden verguld in echt goud. Deftig, toch?

Met deze lijn wil McDonald’s meer aandacht genereren voor zwerfafval. Want hoe vaak zie je wel niet lege McDonald’s verpakkingen rondzwerven? Precies daarom zijn de sieraden ook gemaakt van afval, verguld in een laagje echt goud. Onder andere oorbellen van Fritessaus-bakjes en een ring van een Big Mac-doosje zullen binnenkort te bewonderen zijn bij de happy few die de juwelen mogen dragen. McDonald’s introduceert ze als actie en alleen gasten die hun afval in de prullenbak gooien, maken kans op deze collectie.

De zeven juwelen, lekker overdreven bling en groot, begonnen hun leven als verpakkingsmateriaal van McDonald’s, maar werden ergens in Nederland achteloos op de grond gekwakt. De restaurantketen raapte ze op, voorzag ze van een laag goud en kristallen, en gaf zo letterlijk glans aan afval.

De sieraden zijn met liefde gemaakt door familiebedrijf De Vaal, met 150 jaar ervaring over 6 generaties, in samenwerking met experts Lars Jonk en Yvette de Bruijn van Bronze Special Art. Zo ontstond een one-of-a-kind collectie. Hieronder staan nog meer voorbeelden:

Mcdonald's
McDonald's

Hebben? Gooi dan je lege verpakkingen netjes weg

Hier wil je natuurlijk in shinen. De sieraden zijn helaas niet te koop, maar alleen te krijgen met een heleboel mazzel – en goed gedrag. Bij iedere Mac staat namelijk een gouden afvalbak. Een deurwaarder bepaalt van tevoren bij welke bak en op welk exacte tijdstip de prijzen zullen vallen. Iedereen die tussen nu en 12 september z’n afval in een gouden bak gooit, maakt zo automatisch kans op een van de shiny items.

Goals! Doe de quiz en kom erachter welke McDonald’s snack jij bent want dat heb je altijd al willen weten