Emma Toussain
Emma Toussain Food 12 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Breng morgen een plant naar dít McDonald’s-filliaal en krijg een gratis McPlant

De jungle in bij McDonald’s? Dat kan. Eén van de restaurants in Amsterdam wordt morgen namelijk omgetoverd tot een groene oase, om de permanente terugkeer van de McPlant te vieren. Eerder schreven we hier al over, it’s here to stay! De restaurantketen zet het hele filiaal tjokvol planten, en gasten die zelf een plant komen brengen, worden beloond met een McPlant. De hamburger is samen met Beyond Meat ontwikkeld en bestaat uit onder andere erwteneiwit, rijsteiwit, aardappelen en bieten.

McDonald’s zet zich in voor ‘t goede doel

Iedereen die trek heeft in deze burger kan zich morgen, inclusief kamerplant, melden bij het McDonald’s restaurant aan de IJdoornlaan in Amsterdam. Alle planten in pot zijn welkom: van groot tot klein, van cactus tot ficus. Zolang ze maar binnen kunnen gedijen en de boel kunnen opfleuren.

Alle planten krijgen een mooi bestemming en mogen het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam opfleuren. In dit Huis verblijft familie van wie een kind is opgenomen in het Sophia Kinderziekenhuis. Zo zijn ouders en hun zieke kind dag en nacht dicht bij elkaar. Dus het is ook nog eens voor een goed doel!

Geen plant om mee te nemen? Geen zorgen

In al je enthousiasme vergeten een plant mee te nemen, maar toch zin in de nieuwste burger? Geen probleem, ook dan kun je gewoon een McPlant in ontvangst nemen.

OMG! McDonald’s komt met Happy Meals voor volwassenen (inclusief nostalgisch speelgoed)

Here to stay

De McPlant is dus gemaakt in samenwerking met Beyond Meat en bestaat uit producten zoals erwteneiwit, rijsteiwit, aardappelen en bieten. De burger stond vorig jaar al eventjes op de Nederlandse menu’s, maar nu is hij back by popular demand. De McPlant is er voor alle Nederlanders. En zeker ook voor de mensen die een dagje minder vlees willen eten. Je hoeft niet te haasten – want hij blijft dus op het menu staan. Yay!

Ook trek in een McPlant? Je haalt ‘m morgen, 13 oktober, tussen 11.00 uur en 19.00 uur bij McDonald’s in Amsterdam Noord: IJdoornlaan 2001, 1035 MZ Amsterdam. Zolang de voorraad strekt natuurlijk dussssss kom je pas om 18:55 aankakken dan is de kans groot dat ze al weg zijn.

McDonald’s lanceert allereerste vegan burger: McPlant