Gina Koninkx
Gina Koninkx Lichaam 17 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Boy oh boy – typische uitspraken van mannen over menstruatie

Laten we niet generaliseren want er is heus een handvol mannen te vinden die menstrueren hartstikke normaal vinden. Echter weet het gros van de mannen zich nog steeds geen houding te geven als het om menstruatie gaat. Doe éven normaal zeg.

Vraag de gemiddelde man maar eens hoe de eisprong en een menstruatie überhaupt werkt..

Mannen over menstruatie

Met name de volgende uitspraken vallen totaal niet in goede aarde bij ons vrouwen. Wanneer leren ze het nou?

1. Het zullen de hormonen wel zijn

De hormonen gieren door je lijf en dat keer tien tijdens een menstruatie. Het laatste waar jij op zit te wachten is een opmerking van je vriend over desbetreffende hormonen. Natuurlijk ben je extra chagrijnig, heb je last van vreetbuien en ben je echt even niet jezelf tijdens je menstruatie, maar dat van hem horen is echt een no go.

2. ‘Een echte kapitein bevaart ook de Rode Zee’

Hou gewoon je b*k. Verder valt hier vrij weinig over te zeggen.

3. Bah, wat goor zo’n menstruatie

Mannen die een menstruatie vies vinden en dat ook nog eens benoemen zijn bijzonder kinderachtig en alles behalve volwassen. Voor eens en altijd: een menstruatie is niet vies.

4. Wanneer kunnen we weer?

In hetzelfde straatje als ‘een echte kapitein bevaart ook de Rode Zee’ vind je ook deze opmerking. Het is buitengewoon respectloos om als man zijnde op deze manier over de menstruatie van je vriendin te praten. Period.

5. Sorry, ik doe even alsof dit niet bestaat

Dan is er nog een gigantische groep mannen die gewoon doet alsof ongesteldheid niet eens bestaat. En dat is dan ook de reden waarom heel veel meisjes nog altijd naar de wc lopen met een tampon verstopt in hun broekzak. Maar lieve meiden en vrouwen, laten wij dan in ieder geval wél altijd benoemen dat we ongesteld zijn. Misschien leren ze er nog wat van!

Menstruatie normaliseren bij mannen doe je zo: 3 onmisbare tips