Emma Toussain
Emma Toussain Lichaam 18 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Met deze 6 stappen maak je je winterse voeten weer helemaal zacht

De lente nadert (nog 3 dagen!) en dat betekent dat de temperaturen steeds hoger worden en dat we ons steeds zomerser kunnen kleden. Wat dat ook betekent, is dat onze ruwe voetjes het daglicht weer zien na maanden weggestopt te zijn in dikke sokken en schoenen. Horror! Kunnen jouw voeten wel wat liefde gebruiken? No worries – met deze stappen zijn ze in no time weer poezelig en helemaal summer ready.

Zo verzorg je je voeten

Als je weer met sandalen en slippers gaat lopen is het natuurlijk wel lekker als je voeten verzorgd zijn. Hoe doe je dat zelf thuis?

Check de staat van je voet. Veel eelt? Kloofjes? Velletjes?

Het is natuurlijk eerst goed om te kijken hoe je voeten er nu eigenlijk uit zien. Mocht je heel erg last hebben van eelt of andere hardnekkige klachten is het altijd goed om eerst een afspraak bij de pedicure te maken, zodat deze de ergste issues aan kan pakken.

Verwijder je eelt

Dit doe je het makkelijkst met een vijl en die bestaan tegenwoordig ook in elektrische varianten. Bij Douglas koop je bijvoorbeeld deze vijl voor maar 35 euris. Hiermee kan je je voeten weer zacht vijlen.

Gebruik een voetenbadje met olie

Als het ergste eelt weg is, kan je je voeten even 20 minuutjes laten weken in een voetenbadje. Het is een proces, dus verwacht niet dat je voeten na 1 keer al helemaal zacht en glanzend zijn. Argan olie is goed om je huid te herstellen, dus dat kan je toevoegen.

Smeer je voeten in met voetcrème

Om je voeten gehydrateerd te houden moet je ze ook regelmatig insmeren. Je kunt dit gewoon elke avond voordat je gaat slapen doen, zo heb je er geen last van.

Gebruik een voetmasker

Je hebt ook voetmaskers, zakjes die je om je voeten kunt doen met een verzorgend maskertje (check bijvoorbeeld deze gouden voetmaskers!). Dit kan je 20 minuutjes laten intrekken en zo krijgen je voeten weer ander soort fijne verzorgende stofjes binnen.

Enne.. herhaal! Je kunt ook om de week even vijlen en scrubben, zodat die dode huidcellen weg blijven. En elke avond je voeten insmeren kan ook zeker geen kwaad.

Oeps: deze fout maken we allemaal met onze voeten na het douchen