Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 27 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Oeps: deze fout maken we allemaal met onze voeten na het douchen

Je voeten zijn misschien wel een van de belangrijkste delen van je lichaam, want ze dragen je overal naartoe. Toch besteden we er niet de liefde aan die ze verdienen. Grote kans dat jij je voeten tijdens het douchen niet eens echt wast, maar er gewoon water en zeep overheen laat lopen. En nu blijkt dus dat we ook na het douchen een grote fout maken als het om onze voeten gaat. Wij vertellen je er alles over.

Klinkt een beetje gek, maar wat moet dat moet.

Deze fout maken we allemaal met onze voeten na het douchen

Zeg eens eerlijk, hoeveel tijd besteed jij nou echt aan je voeten? Hoe vaak krijgen ze een crèmepje? Of zelfs een goede zeepbeurt onder de douche? Het is misschien niet je favoriete lichaamsdeel, maar toch mogen we onze voeten dankbaar zijn en er een beetje meer liefde aan geven.

Nu vonden wij een feitje over je voeten, wat we waarschijnlijk allemaal fout doen na het douchen. Nu vraag je je vast af wat je in hemelsnaam fout kunt doen aan je voeten, maar heb je er ooit aan gedacht ze te föhnen? Nee precies, we leggen het je uit.

Voeten föhnen

Nee, we maken geen grapje. Het zit namelijk zo, door simpelweg met een handdoek snel over je voeten te gaan, blijft er nog steeds vocht achter in de groefjes en onder je nagels. Dit kan voetschimmel veroorzaken (en dat willen we natuurlijk niet).

Op vochtige plekken vormen zich makkelijk schimmels, dus ook tussen je tenen en onder de hoekjes van je teennagels. Een podoloog (voetdokter) gespecialiseerd in schimmels kwam met deze tip op Glamour UK.

Föhn dus na het douchen je voeten even (niet te heet ofcourse), en dan vooral tussen je tenen en bij je teennagels. Zo voorkom je dat je straks met een voetschimmel rondloopt, en zien jouw voetjes er perfect uit voor de zomer.

Lees meer: Funny: het lichaamsdeel dat jij als eerste wast zegt meer over je dan je denkt