Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 25 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Miljuschka Witzenhausen reageert op fatshaming: ‘Ze kunnen mijn dikke kont kussen’

Miljuschka Witzenhausen is niet bang om eerlijke foto’s van haar lichaam te delen. Hoewel ze vaak positieve reacties krijgt, ontvangt zij ook commentaar. De tv-chef en presentatrice vindt dat niemand zich hoeft te schamen voor hun lichaam. Via haar Instagram Stories laat de food lover zich uit over het commentaar.

Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka is een Nederlandse presentatrice, culinair expert en televisiekok. Dat zij van lekker eten houdt, is dus niet gek. Haar Instagram staat vol met heerlijke recepten, maar nu ook met ‘eerlijke’ en onbewerkte foto’s van haar lichaam. In 2020 plaatste ze voor het eerst zo’n foto. Zij was klaar met de bewerkte en perfect geposeerde foto’s waar heel social media mee vol stond. Daarmee riep ze de #eerlijkefoto in het leven. ”Ik word er gewoon gallisch van. Het is echt een verslaving, die telefoon. Alles wat er voorbijkomt, heeft een filter of is bewerkt met photoshop”, deelde Miljuschka destijds bij Jinek. Miljuschka liet al eerder haar lichaam zien tijdens haar menstruatie. “Iedereen weet dat hormonen bitches zijn, maar dan word je onzeker. En vaak ook wat voller. Toen dacht ik ineens: waarom zien zij er zo uit en ik zo? Maar daarna vooral: fuck it. Dit is niet het realiteitsbeeld.”

Fatshaming

Veel vrouwen herkennen zich in het lichaam van Miljuschka en vinden het fijn om een realistisch beeld van een vrouwelijk lichaam op social media te zien. Toch zijn er ook genoeg mensen met een andere mening. Zo ontvangt zij ook aardig wat haatreacties onder haar meest recente bikinifoto op Instagram. Zo valt er te lezen: ”Prachtig, al die iets te dikke vrouwen die zichzelf hierin herkennen en het daarom zo graag willen normaliseren. Overgewicht is niet goed, dus laten we dat vooral niet gaan promoten of als normaal gaan zien.” Andere reacties zijn: ”Dit is niet sexy hoor” en ”Snapt hier niemand dat dit niet mooi is. Heel veel zelfvertrouwen is idd nodig om er zo bij te lopen.”

Reactie

Miljuschka zelf lijkt zich er gelukkig weinig van aan te trekken. In haar Instagram story gaat zij in op een van de negatieve reacties. Zo reageert iemand: ”Je wordt dikker en dikker, of is dat je passie?” De tv-chef plaats een foto van zichzelf op het strand, waarop ook haar kont te zien is. Zij schrijft hierbij: ”Dit soort reacties. Ze blijven maar komen. Ze kunnen mijn dikke kont kussen.”

Mannen zijn óók onzeker en dit zijn hun grootste pijnpunten