Isis van Graas
Isis van Graas Gezondheid 24 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Wil jij wat strakker in je vel zitten deze zomer? Door zoveel minuten te wandelen krijg je dat voor elkaar

Het is soms lastig om tijd te vinden om te bewegen. Vaak heb je andere verplichtingen en gaan er weer dagen, weken en maanden voorbij voordat je echt de tijd hebt gevonden om te sporten. Om wat strakker in je vel te komen is natuurlijk wat discipline, motivatie en tijd nodig. Maar wist je dat wandelen ook heel goed werkt als je (nog) gezonder wil leven?

Onthoud: elk gezond lichaam is een mooi lichaam en dat mag gevierd worden. Mocht je je conditie willen verbeteren en daarbij strakker in je vel zitten, dan is dit wellicht wel een mooie oplossing voor jou.

Lees ook: 9 x gezonde manieren om snel gewicht te verliezen

Afvallen door 30 minuten te wandelen

Niet zo’n fan van intensieve trainingen en ben jij ook geen sportschool fanaat? Dat maakt dus helemaal niks uit, want met wandelen werk je ook aan je lichaam. Als je 30 minuten per dag wandelt en je houdt een gezonde levensstijl aan, dan zorgt wandelen daadwerkelijk voor een strakker figuur.

NEAT

Wandelen valt in de categorie NEAT (oftewel Non-Exercise Activity Thermogenesis). Deze term wordt gebruikt om een dagelijkse activiteit te beschrijven die energie verbruikt. “Het stimuleren van je dagelijkse activiteiten met NEAT kan een grote rol spelen bij het afvallen en op pijl houden van gewicht,” vertelde Eric Bowling, een NASM-gecertificeerde personal trainer bij Ultimate Performance in Los Angeles, aan POPSUGAR.

Een half uur wandelen komt overeen met vierduizend tot vijfduizend stappen. Op een gemiddelde dag lukt dit je zeker. Zit je buiten deze 30 minuten de hele dag achter een bureau? Dan raden we aan om naar de 10.000 stappen toe te werken.

Lees ook: Move over HIIT! De LIIT-methode is minder intensief terwijl je hetzelfde resultaat bereikt