Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Life 12 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Redactietip: de beste series en films van Netflix #28

Het is het einde van de week en dat betekent dat het tijd is voor je wekelijkse Netflix update. Dit keer vertellen wij je welke heerlijke Nederlandse romantische komedies er te vinden zijn op Netflix. Zo hoef je niet langer te zoeken op Netflix naar een nieuwe serie of film om te kijken.

Er wordt vaak gezegd dat Nederlandse films en series niet van het hoogste niveau zijn. Maar ach, wat maakt dat uit? Soms is er niets beter dan een film kijken waarbij je de ondertiteling niet hoeft te lezen en je verstand lekker op nul zet, terwijl je wegzwijmelt bij het verhaal.

De leukste Nederlandse romantische films op Netflix

We gaan allemaal hartstikke lekker op films als Soof en Verliefd op Ibiza en hebben deze Hollandse klassiekers al meerdere keren gezien. Vandaar dat wij zeven soortgelijke films voor jullie op een rijtje zetten, die je gewoon op Netflix bekijkt.

1. All You Need Is Love

Deze film is gebaseerd op het bekende programma All You Need Is Love. Het verhaal volgt meerdere personen die allemaal voorkomen in de grote kerstaflevering van het programma. Meerdere liefdesverhalen gaan hieraan vooraf en de romantiek vliegt je om de oren.

All You Need Is Love | Nu overal verkrijgbaar

De regisseur van Gooische Vrouwen en de producent van Mannenharten zijn terug met de film All You Need Is Love! Nu te zien op Netflix. Maarten ter Horst (Fedja van Huêt), de presentator van het populaire TV-programma All You Need Is Love, verdwijnt op de vooravond van de befaamde kerstspecial.

2. Alles voor Elkaar

Vier goede vriendinnen worden vlak voor hun dertigste geconfronteerd met een filmpje uit hun middelbare schooltijd. Ze komen erachter dat ze geen van allen hun vroegere plannen hebben waargemaakt, dus besluiten ze dat nu alsnog te doen.

Alles voor Elkaar Officiële trailer

Alles voor Elkaar – 12 oktober in de bioscoop Vier hartsvriendinnen worden op de 30ste verjaardag van één van hen geconfronteerd met een filmpje uit hun middelbare schooltijd. Pijnlijk is de realisatie dat ze hun verwachtingen van toen niet echt hebben waar gemaakt.

3. Rokjesdag

Een cursus ‘Koken voor Singles’ brengt een groep vrijgezelle mensen bij elkaar. Tussen sommigen slaat de vonk meteen over, terwijl het bij anderen erg ongemakkelijk is. Ze zoeken allemaal naar hun eigen geluk en dat zorgt voor een bijzondere loop van omstandigheden.

Rokjesdag (Officiële trailer)

10 maart in de bioscoop! De nieuwe bioscoopfilm van Johan Nijenhuis, de regisseur van Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft! In Rokjesdag maken we kennis met diverse singles die op de eerste mooie lentedag samenkomen tijdens een kookworkshop in Amsterdam. Wat volgt is een avond vol liefde, humor en intriges.

4. Weg van Jou

De stadse Evi wordt voor werk overgeplaatst van Rotterdam naar Zeeuws-Vlaanderen, waar zij haar carrière kan maken of breken. Het lijkt haar allemaal verschrikkelijk, totdat ze schipper Stijn ontmoet en ineens is Zeeuws-Vlaanderen zo slecht nog niet.

Weg van Jou trailer | Nu overal verkrijgbaar

Bekijk hier de trailer van Weg van Jou, nu o.a. te zien op Netflix, Videoland en Ziggo on Demand. De ambitieuze dertiger Evi (Katja Herbers) is klaar voor de promotie van haar leven, een baan in Rio de Janeiro! Haar vriend (Lykele Muus) heeft de koffers al gepakt, als blijkt dat haar baas (Carly Wijs) hele andere plannen met haar heeft.

5. Hartenstraat

In de negen straatjes in hartje Amsterdam heeft Daan zijn eigen traiteurzaakje. Alles is er koek en ei, totdat de eigenwijze Katje ineens een hippe kledingwinkel opent naast het pand van Daan. De twee kunnen elkaar niet uitstaan, maar je weet wat ze zeggen: tegenpolen trekken elkaar aan.

HARTENSTRAAT (2014) – Officiële trailer

Hartenstraat, het regiedebuut van Sanne Vogel, is een romantische comedy die zich afspeelt in de Negen Straatjes in Amsterdam. Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray! DVD: http://www.justwebshop.nl/hartenstraat.html Blu-ray: http://www.justwebshop.nl/hartenstraat-bluray.html Deze sprankelende romantische feelgood comedy speelt zich af in de Negen Straatjes in Amsterdam. In dit dorpje in de stad lijkt iedereen op zoek naar liefde.

6. Mannenharten 2

Deze film bewijst maar weer dat liefde alles behalve een sprookje is. De liefdesbaby van Wouter en Nicole drijft hen alleen maar verder uit elkaar, Tim keert terug van een lange reis en besluit nog een tijdje single te blijven, Dennis valt voor een nieuw zangtalent en Niels gooit het na een versiercursus over een hele andere boeg.

Mannenharten 2 trailer

Hoewel er veel is veranderd in de levens van onze mannen; ook in Mannenharten 2 blijkt de liefde alles behalve een sprookje. Zo drijft de baby van Wouter (Jeroen Spitzenberger) en Nicole (Katja Herbers) hen vooral uit elkaar, besluit Tim (Daan Schuurmans) – die net terug is van zijn reis – een tijdje single te blijven en valt womanizer Dennis (Barry Atsma) als een blok voor een nieuw zangtalent.

7. Soof 2

Ondertussen kunnen we de eerste film over Soof wel dromen, vandaar dat we met liefde naar de tweede kijken. Voor Soof en Kasper is de koek nu echt op, ze gaan scheiden. Kasper slaat een hele jonge vriendin aan de haak en Soof weet even niet meer wat ze moet doen met haar chaotische leven. Reken op een heleboel humor en grappige Soof-momenten.

Soof 2 trailer NL | 8 december in de bioscoop

Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt.

Lees ook: Jaaaa! Er is een derde film over Soof in de maak en dat wordt genieten