Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Entertainment 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Deel jij je Netflix-account met een vriendin? Dan hebben we slecht nieuws voor je

Hoe handig is het dat je je Netflix-account kunt delen met meerdere mensen? Dat lijkt nu wel verleden tijd. Netflix gaat namelijk in drie landen testen met een nieuw systeem, dit meldt Variety. Dit systeem houdt in dat je meer gaat betalen als je je account deelt met mensen buiten je huishouden. Het is gelukkig alleen nog een test, maar de kans dat de test slaagt en dit ook in Nederland het geval wordt, is groot. Aiiiii.

Netflix heeft een oogje dicht geknepen

In de servicewaarden van Netflix staat al jaren dat je je account niet mag delen met mensen buiten je huishouden. En we zullen het er allemaal over eens zijn dat niemand zich aan deze regel houdt.. toch? De streamingdienst heeft jarenlang een oogje dicht geknepen, maar het bedrijf voerde vorig jaar een beperkte test uit. Bij deze test werden gebruikers gevraagd hun accountgegevens in te voeren om freeloaders ertoe aan te zetten voor hun eigen accounts te betalen. Nu gaat Netflix een andere test uitvoeren.

Test

De nieuwe test van Netflix gaat eerst uitgevoerd worden in Chili, Costa Rica en Peru. Er komt een nieuwe optie waardoor gebruikers die hun account delen, dit op een veilig manier kunnen doen. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn niet heel hoog. Als je bijvoorbeeld een premium account hebt, komt hier voor de mensen waarmee je deelt, ongeveer 2,71 euro bij. Deze optie wordt de komende week actief. Als de test een succes, wordt het waarschijnlijk ook ingevoerd in andere landen.

Mogelijkheden Netflix-account

Netflix heeft ook wat mogelijkheden voor als je geen account wil delen. Zo kan je het gebruikersprofiel van diegene waarmee je je account deelt overzetten naar een nieuw account. Op deze manier kunnen verschillende profielgebruikers gemakkelijker voor hun eigen abonnementen betalen. Ook kan je, als lid dat zijn of haar account deelt, toestaan ​​om profielinformatie over te zetten naar een nieuw account. Ook kan je een extra lid-subaccount – met behoud van hun kijkgeschiedenis, Mijn lijst en gepersonaliseerde aanbevelingen aanvragen. Zo raakt niks verloren en kan je makkelijk door met het bingen van je favoriete serie.

In maart op Netflix: lijst met nieuwe series, films en seizoenen