Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 18 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix komt met Amerikaanse versie van ‘Wie is de Mol’

Goed nieuws: Netflix brengt de Amerikaanse versie van Wie is de Mol? helemaal terug naar de buis! Na veertien jaar zal het programma een herstart maken bij de streamingsdienst. Ga jij kijken?!

Wie is de Mol Amerika op Netflix

Netflix heeft tien afleveringen besteld, waarin twaalf spelers strijden om een geldpot met één Mol in hun midden. Deze editie is gebaseerd op het Belgische format dus het zal veel overeenkomsten hebben met onze eigen editie. ‘The Mole’, zoals het programma heet in Amerika, was jarenlang een hit en het verdween even van de buis. In Amerika speelden eerst normale, ‘onbekende’ mensen mee, maar naarmate het programma meer populariteit kreeg, veranderde dit naar celebs.

Saboteurs

Wie is de Mol? is een avontuurlijk spelprogramma waarin tien kandidaten  opdrachten uitvoeren in het buitenland. Eén van hen is de Mol, een saboteur, een kandidaat die niet te vertrouwen is. Terwijl de overige kandidaten zo veel mogelijk opdrachten goed proberen uit te voeren en geld voor de pot proberen te verdienen, zal de Mol proberen om de anderen te dwarsbomen. Het is zijn doel om juist zo min mogelijk geld in de pot te laten zitten.

Wij zijn heel erg benieuwd hoe ‘The Mole’ eruit gaat zien en of het net zo gaaf wordt als onze versie. Eén ding is zeker: Amerikanen weten wel hoe ze producties groots moeten aanpakken. Dus dat het spectaculair gaat worden dat is 99% zeker.

Molumns om je geheugen op te frissen

Wil je alvast even in de stemming komen voor deze binge-waardige serie? Lees dan onze molumns van afgelopen seizoen. ‘T gaat uiteraard wel over de Nederlandse versie, maar het zorgt er wel voor dat je alvast weet op welke dingen je zou kunnen letten. Is er een code te vinden? Wie was onze Mol ook alweer? En wat deed hij om het spel te saboteren? Grote kans dat de Amerikaanse Mol inspiratie opdoet uit vorige (buitenlandse) seizoenen.

Kylie Jenner had bijna een hele andere naam gekregen