Kim van der Blom
Kim van der Blom Lifestyle 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Mini UGGs zijn weer helemaal in en met deze TikTok-hack tover jij je oude paar om

Weet je nog? Vroeger op de middelbare school? Het Australische merk UGG was overal te zien en bijna iedereen had wel een (nep)paartje van deze warme schoenen. Je houdt ervan of je haat ze. De laarzen zijn weer terug van weggeweest en je ziet ze overal op social media. Ben jij fan, maar wil je niet investeren in een nieuw paar? Dan kan je ook gewoon je oude UGGs omtoveren tot de ultra mini variant.

Hoe je dat doet? Scroll snel naar onder.

UGGs zijn weer helemaal terug

Dankzij onder anderen Kendall Jenner en meerdere influencers wil iedereen de Classic Ultra Mini Boots van UGGs hebben.

Photo by Rachpoot/MEGA/GC Images via Getty Images

‘Vroeger’, rond 2011 en 2012, waren de originele bruine UGGs één van de populairste uit die tijd. Ze werden een tijdje verbannen, maar ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. En dan met name de ultra mini variant. Maar als je geen geld (of geen zin) hebt om gloednieuwe UGGs te kopen, is TikTok je redding. Een TikTokker heeft namelijk besloten om haar oude laarzen een nieuw leven te geven.

DIY

De originele Classic Ultra mini kan je kopen voor ‎€ 149,95. Voor sommigen is dit best veel en verschillende TikTokkers hebben ervoor gekozen om geld te besparen en hun oude laarzen kort te knippen. TikTokker @emkeen3 plaatste hier een video over: “Als je geen mini-Uggs voor Kerstmis krijgt, moet je het heft in eigen handen nemen.”

En dat deed ze ook, de video is inmiddels al meer dan 4,5 miljoen keer bekeken. Ze pakt haar schaar en knipt haar klassieke bruine Uggs op de hoogte van de mini-uggs. Ze haalt de rand los en naait deze vervolgens opnieuw vast.

@emkeen3

second ugg still in progress 😤 #fyp #ugg #miniuggs #fashion

♬ Carol of the Bings – Cursed Mashups

En het ziet er naar uit dat meerdere mensen dit ook willen proberen. TikTokker @abbyj420 pakte ook een schaar erbij om een paar ugg-pantoffels te creëren. Ze gebruikt haar zeven jaar oude Uggs om er pantoffels van te maken. En ze is zeker geslaagd. Bekijk het resultaat hieronder.

@abbyj420

The uggs are 7 years old so yes they’re going to be jacked up 😜 #uggs #diy #shoes

♬ original sound – Clean queen

Heb jij ook nog een paar oude UGGs liggen? Durf jij het aan om de schaar er in te zetten of koop je toch liever nieuwe?

TikTok-trend: we gaan de ‘clean’ make-up look overal zien dit jaar