Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 13 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

It’s a trend: de no make-up make-uplook

Volgens mij zijn we er allemaal heel makkelijk in geworden de laatste tijd. Wanneer heb jij nog make-up op? Doe je nog je best als je een online meeting hebt met je werk of school? Het maakt trouwens ook helemaal niet meer uit of je dagelijks make-up draag of niet, want de no make-up make-uplook is namelijk helemaal trending.

Wij laten je precies zien wat het inhoud.

De no make-up make-uplook

Hoewel we echt houden van make-up en de manier waarop het je gezicht kan transformeren. Is het af en toe wel fijn om make-uploos rond te lopen. We zijn dan ook blij om te vertellen dat de no make-up make-uplook helemaal in is. We zien zelfs veel bekendheden voorbijkomen zonder make-up. Het moeten dragen van make-up wordt steeds meer afgevlakt. Het is geen vereiste meer. Als je natuurlijk wilt overkomen, dan kan je deze no make-up make-uplook eens proberen.

Zo creëer je een no make-up make-uplook:

1. Zeg ‘nee’ tegen foundation

Gebruik in plaats van je foundation, een lichte crème in de ochtend die je gezicht verzorgd. Het is een goede basis voor een no make-up make-uplook. Als je last hebt van onzuiverheden op je huid, zou je kunnen kiezen voor een matte crème.

2. Wees zuinig met je concealer met de no make-up make-uplook

Als je onwijs hebt van wallen, dan kan je best wat concealer aanbrengen onder je ogen. Maar onthoud goed: less is more. Werk alleen de roodheid weg die je in de weg zit. Maak de basis van je gezicht dan af met een beetje poeder en je bent good to go.

3. Geef je ogen een ‘wakkere’ uitstraling met een crème based oogschaduw

Kies een oogschaduw met kleuren zo dicht mogelijk bij je eigen huidkleur. Door een crème based oogschaduw te gebruiken maak je de look onwijs natuurlijk. Daarnaast geeft het je ogen net een beetje extra.

4. Open je ogen – met de no make-up make-uplook

Iets wat echt altijd werkt om er wakkerder uit te zien is een klein beetje lichte oogschaduw bij de binnenkant van je ogen. Een subtiel lichtpunt dat ervoor zorgt dat je er elke dag super uitziet. Blend het stipje iets omhoog voor een prachtig effect. Deze kleine actie, zal ervoor zorgen dat je ogen meer open lijken en je bent klaar voor de dag.

5. Krul je wimpers en borstel je wenkbrauwen

Door alleen je wimpers te krullen zorg je ervoor dat je ogen nóg opvallender worden. Een goede wimperkruller is dan ook echt een must voor een no make-up make-uplook. Je hoeft eigenlijk niet eens mascara te gebruiken. Vaak zijn je wimpers al enorm als je ze alleen maar krult.

Voor je wenkbrauwen kan je fluffy brows proberen. Hier kan je stap voor stap lezen hoe je deze creëert.

6. Vergeet je highlighter niet

Hoewel we deze no make-up make-uplook zo natuurlijk mogelijk willen houden, kunnen we het niet laten om een beetje highlighter toe te voegen. Het geeft je gezicht net even iets extra’s.

Lees ook: Kylie Jenner deelt dé hack voor lang en dik haar (en het is makkelijker dan je denkt)