Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Life 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

WIDM: heeft Lakshmi tijdens de opdracht ‘De dans ontspringen’ de muziekdoosjes geplunderd?

We zijn weer volop bezig met het zoeken naar de mol van dit seizoen WIDM 2021. Na het lezen van de meest opvallende hints uit de tweede aflevering, gaan we nu in op een misschien iets diepere hint naar de mol. Je moet even je gedachten erbij houden tijdens het lezen van de uitleg, maar als je erover nadenkt zou dit echt wel waar kunnen zijn. Deze hint wijst naar Lakshmi als de mol van WIDM.

Het lijkt misschien vergezocht, maar denk er eens over na.

Lakshmi als mol WIDM

Deze hint gaat over de tweede opdracht uit de tweede aflevering in het 2021 seizoen van WIDM. Het gaat om de opdracht ‘De dans ontspringen’.

In het Loucky klooster kunnen de kandidaten 2000 euro voor de pot verdienen. Ze verdelen zich in twee groepen, die met elkaar communiceren via portofoons: verkenners en verzamelaars. De verkenners krijgen 20 minuten om op aanwijzen van de verzamelaars informatie te vinden over waar geld te vinden is. De verzamelaars krijgen vervolgens 15 minuten om het geld op te halen. Maar in het gebouw zijn ‘blacklight ballerina’s’ actief, die de kandidaten proberen uit te schakelen met laserguns. En als dat gebeurt, zijn ze alles wat ze bij zich hebben kwijt. De ballerina’s kunnen de kandidaten niet zien, maar wel horen. Dus de kandidaten moeten oppassen met hun portofoons en andere geluiden.

Uiteindelijk wordt er 400 euro opgehaald door de kandidaten.

Hier valt Lakshmi op

Lakshmi is één van de verkenners (de eerste groep) die het gebouw ingaat tijdens de WIDM opdracht. Uiteindelijk is ze de laatste die overblijft en die nog niet afgeschoten is. Als ze de mol is, is dit een hele prettige positie voor haar. Zou het kunnen dat ze geld uit de doosjes heeft gehaald? Zo voorkomt de mol dat de volgende groep geld verdient. Dit blijkt ook uit een uitspraak van Rocky. Rocky zat in de tweede groep en vertelt dat ze bijna iedere ballerina is afgegaan. Maar ze heeft toch niet zoveel geld kunnen pakken, namelijk maar 400 euro.

Zou het kunnen dat de bakjes al leeg waren voordat ze de tweede helft van het spel begonnen? Of heeft Rocky alleen maar gezegd dat ze overal langs is geweest en heeft ze dat niet echt gedaan. Dan zou dit nog wel eens een WIDM hint kunnen zijn naar Rocky.