Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 5 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Oelala! Je kunt er nu achterkomen hoe hoog je hartslag is tijdens de seks

Oef, dat je hartslag omhoog gaat als jij en je lover het naar jullie zin hebben tussen de lakens is duidelijk. Je ademhaling gaat omhoog, je voelt de opwinding. Maar hóé hoog is je hartslag nou precies? En hoeveel calorieën verbrand je daar dan mee?
Misschien heb je je wel eens afgevraagd of seksen nou écht een workout is. Dat is immers wat mensen om je heen zeggen. En als dat zo is, nou, dan is dat wel de allerleukste, lekkerste, beste workout die je maar kunt bedenken.

Je hartslag vertelt het je

In rust is je hartslag gemiddeld zestig tot zeventig slagen per minuut. Bij lichamelijke inspanning, bijvoorbeeld als je sport, stijgt dit al snel naar honderdzestig tot honderdtachtig slagen per minuut.

Hoe zwaarder de inspanning, hoe hoger je hartslag. Je lichaam heeft dan namelijk meer zuurstof en voedingsstoffen nodig. Als je getraind bent, zal je rusthartslag lager worden, omdat je hartspier sterker is geworden en meer bloed kan rondpompen. Hoe hoog je hartslag is in rust en hoe hoog het is als je je inspant, zegt daarom iets over je conditie.

Sporten maakt je hartspier sterker en je conditie beter. Maar helpt seksen ook om fitter te worden? En ja, hoe hard gaat je hart eigenlijk tekeer als je een hoogtepunt bereikt?

Zeg maar ‘dag bootcamp’ en ‘hallo seksworkout’

Ben je in de mood en heb je een lover die ook wel zin heeft? Dan is er nu dé manier om er achter te komen hoe intensief jullie sekspartij nou eigenlijk is. En geef toe, daar ben je vast nieuwsgierig naar.

Wat is de truc? Een smartwatch. Ideaal voor als je gaat sporten – dankzij een ingebouwde GPS weet ‘ie meteen wat je snelheid, afstand en route is – of om je slaapritme mee in de gaten te houden.

Maar, die ingebouwde hartslagmeter kun je natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken dan tijdens het hardlopen…

Bonus: je kunt een smartwatch ook gebruiken om bij te houden hoe zwaar je bent, wat je hebt gegeten of hoeveel koffie je hebt gedronken. En je kunt er muziek opzetten.

Een gezond lichaam én een gezond seksleven. Dit klinkt toch werkelijk fantástisch? Wij gaan ‘m in ieder geval testen in de slaapkamer.

hartstichting