Emma Toussain
Emma Toussain Technologie 28 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Dogfishing helpt asielhonden aan de juiste baasjes, zo ontstaat er wél een perfecte match

Kortharig of pluizebol: het fluffige uiterlijk blijkt voor heel veel mensen de belangrijkste factor bij het kiezen van een nieuwe hond, wat veel mismatches oplevert als blijkt dat het karakter van de hond niet bevalt of past binnen de thuissituatie van zijn of haar baasje. Volgens dierenasielen is dit een van de voornaamste redenen dat honden in het asiel belanden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wij als hondenliefhebbers voelen dan toch wat steken in ons hart.

Daten met je toekomstige huisdier

De overvolle dierenasielen en een tekort aan vrijwilligers leidt tot enorme uitdagingen, vooral tijdens de zomerperiode. Om mensen bewuster te maken van hoe ze hun hond kiezen en hen aan te moedigen meer aandacht te besteden aan de innerlijke kenmerken van de hond, heeft Pedigree samengewerkt met AI-specialisten om vier bestaande asielhonden middels de innovatieve AI-technologie om te zetten naar menselijke datingprofielen.

You’ve just been dogfished!

Voor de activatie zijn de altijd vrolijke Bakkie, kwispelende Lizz, stoere Sjakie en guitige Freggel vanuit Dierenasiel Crailo in Hilversum middels AI getransformeerd in hun menselijke alterego’s. Op deze manier wordt visueel gemaakt hoe de honden eruit zouden zien als ze mensen waren, met de nadruk op hun karaktereigenschappen, interesses en hobby’s. Datingapp-gebruikers kunnen vanaf vandaag tot einde week worden ‘gedogfisht’. Wanneer gebruikers een match hebben met de menselijke hondenprofielen, informeert Pedigree hen dat ze ‘gedogfisht’ zijn met de boodschap dat er een hond is die wacht op een liefdevol thuis, die niet kan wachten om kennis te maken.

Dus, heb jij altijd al een lief huisdier gewild maar weet je nooit zo goed welke hond nou bij jou past? Kijk dan vooral naar het karakter van de hond en dan heb je sowieso een perfect match. Het gaat erom dat die beestjes een fijn en veilig thuis krijgen en dat jij er ook blij van wordt. Goede oplossing toch?

5 dingen die je kunt doen waardoor mensen jou een stuk aantrekkelijker gaan vinden