Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Love & Seks 19 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Zo ga je om met onzekerheid tijdens de datingfase

Word jij weleens jaloers omdat je denkt dat je crush, waarmee je aan het daten bent, ook met andere mensen praat? En heb je het gevoel dat diegene andere leuker of knapper vindt?  No worries, want waarschijnlijk is dit voor veel van ons herkenbaar. Daarom hebben wij wat big sister advice voor je, want hoe kan je nou het beste omgaan met deze onzekerheid tijdens de datingfase?

Onzekerheid

Het is super normaal dat je bang bent dat je lover een ander persoon leuker vindt dan jou. Dat zegt namelijk erg veel over jouw gevoel en hoeveel je om diegene geeft. Je wilt deze persoon tenslotte niet kwijtraken. Maar het blijft soms lastig om met de onzekerheid rond te lopen of  diegene je wel echt leuk vindt. Misschien maak je jezelf soms helemaal gek als je even geen appje terug krijgt, terwijl er waarschijnlijk geen man over boord is. Door iets zelfverzekerder te zijn over de situatie, zal jij de datingfase tenslotte veel leuker gaan vinden.

Genoeg vissen in de zee

Als er een ander iemand is, die je crush leuker vindt dan jou, dan was diegene echt niet met jou gaan daten. Aan het gezegde: ‘er zijn genoeg vissen in de zee’, is niks gelogen. Voordat jullie elkaar leerden kennen heeft je crush namelijk al veel andere meiden ontmoet, die blijkbaar niet leuk genoeg waren. Onthoud dat je lover in (de meeste) personen geen interesse heeft getoond, maar ervoor koos om wel interesse in jou te tonen. Je crush vindt jou blijkbaar zo leuk en besloot om wel met jou te gaan daten. Probeer dit gewoon wat vaker voor jezelf te bedenken!

Oprechte interesse tonen

Daarnaast is het ook niet voor niets dat je crush interesse in je toont. Als diegene jou niet ziet staan, zal hij of zij waarschijnlijk een stuk minder moeite doen. Zo zal diegene niet elke keer vragen hoe je dag was of hoe het met je gaat en merk je dat je lover weinig moeite doet om tijd voor je vrij te maken. Een goede tip om te merken of zijn interesse oprecht is: als iemand je echt leuk vindt, onthoud diegene de dingen die je zegt. Moet jij vaak dingen herhalen die voor jou belangrijk zijn? Tja, dan moet je misschien toch gaan twijfelen aan zijn oprechtheid.

Uiterlijk is niet alles

Waarschijnlijk komt jouw onzekerheid ook een beetje voort uit jaloezie. Er zijn zo veel knappe mensen die jouw lover ook aandacht geven en dat maakt jou nog meer onzeker. Maar onthoud: uiterlijk is niet alles. Inmiddels kent je crush jou een beetje en leert diegene langzaamaan je mooie innerlijk kennen, waar iemand uiteindelijk verliefd wordt. Omdat die hottie waarmee jij aan het daten bent jou al kent, heb je sowieso een voorsprong. Wanneer diegene namelijk een knappe meid in de kroeg tegenkomt, zal jij echt wel even door zijn gedachte heen gaan en beseft diegene wat die te verliezen heeft.

Spreek je gevoelens uit

Als je al een langere tijd in de datingfase zit, kun je prima aangeven dat je je soms onzeker voelt over de situatie. Hiermee hoef je niet gelijk een relatie aan te gaan, maar zo weet je crush in ieder geval iets meer over hoe jij je voelt. Geef aan dat je dit niet zegt omdat je hem niet vertrouwt, maar dat het uit eigen onzekerheid komt. Je crush zal waarschijnlijk bevestigen dat hij niet zomaar ieder persoon aan de haak slaat. Misschien kan je lover jouw onzekerheid zelfs wel wegnemen door iets meer complimentjes en bevestiging te geven.

Bezoek het Eye Filmmuseum in Amsterdam en maak je eigen foto flipbook