Soraya Vergouts
Soraya Vergouts Haar 30 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Op zoek naar een sexy en tijdloos kapsel? Dan is de shoulder blade bob iets voor jou

We kennen het allemaal. Je hebt je haar al een tijdje ‘gespaard’ en het heeft nu eindelijk de lengte die je altijd al wilde hebben. En dan krijg je opeens de impulsieve gedachte om je haren kort te knippen. Dan is een bob wel een goede oplossing. En laten wij nou net een bob gevonden hebben die sexy, mooi, tijdloos en makkelijk te onderhouden is. Sommige haarstijlen vergen veel werk, maar deze niet!

Niemand zit te wachten op uitputtende haarroutines…

All about the bob

Het kan best wel spannend zijn om een bob te nemen. Je kunt met verschillende soorten bob haarstijlen jouw uiterlijk veranderen. Je hebt bijvoorbeeld de ‘box bob‘ die er een beetje edgy uitziet en jou ook nog eens een instant face lift geeft. De ‘shaggy bob‘ geeft je haar een wat meer nonchalante look door de hoeveelheid volume in het haar. En de ‘asymmetrische bob‘ die je juist heel classy kunt stylen. Het is een haarstijl wat regelmatig terugkomt en wij zijn daar zeker niet vies van.

Shoulder blade bob

De shoulder blade bob is niet heel erg kort, het komt net aan jouw sleutelbeen. Wanneer jij jouw haren nog niet helemaal kort durft te knippen zoals bij een ‘French bob‘ dan is deze optie misschien wel iets voor jou. Met de shoulder blade bob krijg je wel nog het effect van the big chop, maar heb je wel nog genoeg centimeters over om een normale knot of staart te maken. Je kunt met deze haarstijl verschillende kanten op gaan.

Knip je de uiteindes kaarsrecht, dan krijg je een slimme en strakke look. Wanneer je de uiteindes wat stomper maakt, wordt het wat meer relaxed. Een beetje textuur erin gooien met laagjes geeft het wat meer een laid back look. Het is zelfs geschikt voor met curly hair. Je kunt letterlijk elke kant hiermee op gaan. Ook businessvrouw en influencer Amber Wattimena van LA Sisters heeft sinds kort een shoulder blade bob haircut genomen. And it absolutely looks fabulous!

Swipe naar rechts voor het resultaat.

Styling tips 101

Het mooie aan deze bob is dat het het niet veel werk vraagt. Doordat het haar niet heel erg kort is kun je er nog altijd voor kiezen om een snelle staart of knot erin te gooien. Maar je kunt het ook wat extra TLC geven en styling producten gebruiken. Meiden met dik haar kunnen er wat olie of crème aan toevoegen, zodat de textuur wat beter naar voren komt.

Meiden met fijner haar kunnen volume aan de roots toevoegen door er een mousse of volume spray aan toe te voegen. Let er wel op dat je niet te veel product gebruikt, want dan bestaat er een kans dat je haar snel vettig wordt.

Hieronder zie je hoe je de shoulder blade bob kunt rocken.

Soft blunt

Curly

Wavy

Feathered

Hilarische hack om je haar razendsnel te krullen zónder styling tools