Audrey Garot
Audrey Garot Celebrities 31 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Heftig! Deze Love Island-ster overleed bijna aan tamponziekte

Maura Higgins deed in 2019 mee aan het programma Love Island in de UK, waar ze ook haar bestie Molly Mae Hague heeft ontmoet (die nu zwanger is van haar eerste kindje met haar vriend Tommy, cute!). Onlangs vertelde Maura in ‘ITV’s Shopping’ over haar heftige ervaring met het toxische shock syndroom (TSS). Het is niet gek als je niet meteen weet wat dit syndroom inhoudt, maar dit is de zogenoemde ‘tamponziekte’. Als je een tampon té lang inhoudt, kan dat giftig zijn en dat heeft de Love Island-ster zelf meegemaakt.

Let hier dus goed mee op ladies..

Maura Higgins overleed bijna aan toxische-shock-syndroom

Maura was al enige tijd ziek toen ze erachter kwam dat ze te maken had met de tamponziekte. Op dat moment had ze al drie (!) maanden lang een tampon in haar lichaam, die ze was vergeten. “Ik ben geen dokter en ik weet niet veel van TSS af, maar ik weet wel dat je niet langer dan ongeveer 9 uur een tampon moet in houden. Volgens mij is dat de max.”

Uiteindelijk bleek de tampon vast te zitten in de baarmoederhals. “Ik was echt heel ziek en ik had geen idee wat er aan de hand was. Er zijn mensen die hieraan overlijden”, vertelt Maura.

Waarschuwing voor anderen

Aangezien Maura dit nu zelf heeft meegemaakt, wilt ze ook andere meiden voor dit syndroom waarschuwen. “Jonge vrouwen hoeven niks te merken. Stel dat je een avondje uitgaat, heel dronken wordt en vergeet dat je een tampon in hebt. Dit soort dingen kunnen zomaar gebeuren en mensen hebben het er ook nooit over.” Wij vinden het heel goed dat Maura dit bespreekbaar maakt en ook andere vrouwen wilt waarschuwen, want dit kan natuurlijk iedereen overkomen. Be safe, girls!

Fans van Molly-Mae Hague en Tommy Fury hopen dat de baby déze naam krijgt