Emma Toussain
Emma Toussain Food 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

3x bijzondere oranje cocktails om te proosten op onze koning

Koningsdag wordt dit jaar weer als vanouds gevierd. Met vrijmarkten, straatfeesten en huisfeestjes. Met oranje kleding aan, oranje schmink op je wangen en een oranje cocktail in je hand, ben je good to go! Wij delen een paar feestelijke cocktailrecepten om mee wakker te worden na Koningsnacht of om je vrienden thuis mee te ontvangen.

Proost!

Oranje cocktails

Hoe kan je deze nationale feestdag beter vieren dan met een cocktail? Weten wij ook niet! Zo’n drankje maakt het extra feestelijk het het is nog leuk om te maken ook. Ga je vanavond nog ff inslaan? Kijk dan snel verder voor de beste recepten.

Orancello van De Jongens van Oud West

Een drankje dat je niet wil missen deze Koningsdag is orancello van De Jongens van Oud West. De likeur is weer eens wat anders dan limoncello en is gemaakt met verse schillen van de beste handgeselecteerde sinaasappels. Het drankje is lekker friszoet met een licht bittere afdronk en ijskoud het lekkerst. Maar ook in de mix met bijvoorbeeld prosecco gaat orancello heel goed. Een orancello spritz is erg lekker en je hebt er niet veel voor nodig:

50 ml orancello
200 ml prosecco
50 ml bruiswater
Crushed ijs
Sinaasappelschijfje

Doe alle ingrediënten in een groot wijnglas of coupe. Orancello van De Jongens van Oud West kopen? De jongens geven speciaal voor Koningsdag een korting van 15%. De fles is verkrijgbaar vanaf € 17,- via de webshop. Liever naar de winkel? Check de verkooppunten hier.

De altijd lekkere Aperol spritz

De klassieke Italiaanse Aperol spritz hoort uiteraard ook in dit lijstje. Koningsdag is het uitgelezen moment om de fles Aperol weer eens tevoorschijn te halen. Met de prachtige oranje kleur komt iedereen in de feeststemming en het is ook nog eens heel makkelijk te maken: vul een wijnglas met ijs en schenk tot de helft vol met Aperol. Vul tot 2/3 aan met prosecco en top af met bruiswater. Garneer je Aperol spritz met een sinaasappelschijfje.

Koninklijke G&T

Ben jij op zoek naar een echte dorstlesser? Ga dan voor een frisse gin-tonic. Maak deze Koningsdag een koninklijke variant met Damrak Gin uit onze eigen hoofdstad. Toast op ons kleine kikkerlandje met lekkere oranje garnituren die passen bij de uitgesproken citrussmaak van deze gin. Verras je vrienden en jezelf met dit recept:

35 ml Damrak Gin
100 ml tonic
Sinaasappelschijfjes
IJs

Waar wacht je nog op? Haal snel alle ingrediënten, mix ze in een glas en en toast op Willem!