Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 6 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Overgebleven paaseitjes in huis? Dít kan je ermee doen!

De Paasdagen zijn weer geweest. Grote kans dat je de afgelopen dagen veel paaseitjes hebt gegeten én ook nog een hele berg eitjes over hebt. Komen ze intussen je neusgaten uit, maar wil je het ook niet weggooien? Dan hebben wij wel een idee!

Dít kan je namelijk allemaal doen met overgebleven paaseitjes.

Overgebleven paaseitjes

Zonde om die hele zak(ken) vol met paaseitjes weg te gooien. Dat gaat niet gebeuren. Maar opeten is ook geen optie meer, want wat dat betreft heb je afgelopen dagen een persoonlijk record gehaald. Snappen we. Geen idee wat je er dan wél mee kan doen? Probeer eens iets van deze 4 geniale ideeën:

1. Gebruik het als ingrediënt in een baksel

Een makkelijke manier om overgebleven paaseitjes te gebruiken, is als ingrediënt in een baksel. Zo kan je bijvoorbeeld brownies met paaseitjes maken, en geloof ons, dat wil je.

2. Maak er chocoladesaus van

Pannenkoek met chocolade? YES. Chocoladesaus over bolletjes vanille-ijs? Nog meer yes. Van je overgebleven paaseitjes kan je makkelijk chocoladesaus maken door het (au bain-marie) te smelten met een scheutje room.

3. Chocolademelk met paaseitjes

Iets héél simpels om te doen met overgebleven paaseitjes, is chocolademelk maken. Een beetje melk opwarmen en je eitje erin laten smelten, voilà.

4. Zelfgemaakte chocopasta

Gek op chocopasta? Daar zijn je overgebleven paaseitjes ook geschikt voor! Je hebt wel een aantal andere ingrediënten nodig, maar dan heb je ook wat.

Benodigdheden

– 150 graden paaseitjes
– 150 graden boter
– 6 eetlepels suiker
– eidooier
– stijfgeklopt eiwit

Je snapt het al: je smelt de chocolade-eitjes me de boter, roert de rest van de ingrediënten erdoor en laat het opstijven in de koelkast. Zo’n vier uur zou genoeg moeten zijn. Goed om te weten: je eigen chocopasta blijft in de koelkast een week houdbaar (al durven we te wedden dat-ie dan al lang op is).