Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 28 jan 2018

Nice: Pasta is helemaal niet ongezond dus neem nog een bord

Het is makkelijk, lekker en het vult goed. Een bord pasta. Rode saus, veel kaas, groenten of de beroemde pasta pesto met kip. Voor studenten vaak het perfecte maaltje. Maar ja, al die koolhydraten hé? Maak je geen zorgen. Het is echt niet zo ongezond als iedereen beweert. Onderzoek bewijst dat.

Pasta is leven

Gezond doen en geen koolhydraten meer nuttigen, de hel. Want brood en vooral pasta is gewoon om van te smullen. Als student staat pasta dan ook vaak op het menu. Makkelijk te bereiden en vooral heerlijk. Je voelt je even een echte Italiaan als je je weer eens hebt ‘uitgesloofd’ in de keuken.

En waarom zou je dat opgeven? Voor de lijn? Nee hoor, dat hoeft niet. Want dit onderzoek onthult dat pasta helemaal niet zo ongezond is zoals regelmatig wordt beweerd. Pak daarom maar vast een extra bord en geniet er extra van. Je bent hartstikke goed bezig.

Het onderzoek

Onderzoekers van het Health Care Neuromed in Pozzilli, Italië (hoe kan het ook anders), onderzochten 23.000 mensen (wow) en bekeken hun eetgewoontes. De onderzoekers kwamen erachter dat het eten van pasta een verband had met vermindering van obesitas en een lager BMI. Ook was de omtrek van de middel van mensen die regelmatig een bord spaghetti verorberden smaller dan mensen die dit niet deden.

Het verbannen van pasta uit jouw dieet is niet de juiste instelling, volgens de onderzoekers. Daarnaast is het eten van de Italiaanse goddelijkheid fundamenteel. Het Mediterraanse dieet is keer op keer weer een van de gezondste diëten.

En daarom nemen wij een voorbeeld aan Spanjaarden en Italianen. Kanttekening van de onderzoekers: eet het wel met mate. Dus niet ontbijt, lunch én avondeten. Houd het bij je avondmaaltje en je zit he-le-maal goed. Carbonara? Pesto? Vongole? Oh yum.

Reageer op artikel:
Nice: Pasta is helemaal niet ongezond dus neem nog een bord
Sluiten