Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Reizen 26 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit wil je! Hoe je een half jaar kunt reizen door geld te besparen met deze tips

Woehoeee, vakantie. Bij de gedachte alleen al springen we het liefst een gat in de lucht. Maar er zitten ook nadelen aan vakantie, zoals, uh, het geld wat er doorheen gaat. Met deze tips is het haalbaar om een halfjaar te reizen en geld te besparen.

Dat je het even hebt gehad met dit koude kikkerlandje is wel begrijpelijk. Soms betrap je jezelf dan ook op het bekijken van mooiste plekken waarbij jij hoopt ze ooit nog eens te bezoeken. Maar waarom niet nu?

Tips waardoor je kan reizen en geld besparen

Wij vertellen je hoe lekker je koffers kan pakken en met een gerust hart op reis gaat zónder je zorgen te hoeven maken over de centjes.

1. Geef niet toe aan de verleiding genaamd: roomservice

Voedsel is over het algemeen het probleem waarbij we vaak snel ons betaalpasje tevoorschijn halen. Want ja je bent immers op vakantie dus je mag jezelf ook wel verwennen toch?

Zeker waar, maar er zijn ook veel goedkopere opties dan roomservice. Ga lekker een rondje om buiten het hotel. Hiermee zie je gelijk meer van de stad en je vindt hier de goedkopere opties om lekker te eten.

2. Kies 1 maaltijd per dag waarbij je groots mag uitpakken

Wanneer je een hele leuk brunchplekje op het oog hebt, ga er dan zeker voor. Maar probeer dan de rest van de dag het iets rustigers aan te doen en maak bijvoorbeeld zelf avondeten. Dit bespaart je weer een hoop geld en geniet je nog meer van dat ene hoogtepunt van de dag.

3. Pin per dag een bepaald bedrag tijdens je reis

Betrap jij jezelf er ook op dat je je pinpas tegenwoordig heel makkelijk uit je portemonnee trekt? Ga elke ochtend of elk week naar een pinautomaat en pin het bedrag wat je met jezelf hebt afgesproken om die dag of week uit te geven. Zo weet je precies hoeveel je uitgeeft en ben je bewuster van je keuzes.

4. Bedenk wat voor souvernir je wilt

Voordat je al die leuke marktjes afgaat met de meest leuke en schattige dingen, ga dan eerst na wat je wilt kopen. Wil je een leuk sieraad? Dwing jezelf dan om het bij dat sieraad te houden. Want heb je dat olifanten-standbeeldje en die dromenvanger nu wel echt nodig? Als het antwoord nee is hoef je het dus niet te kopen.

5. Kleine extra’s kosten ook geld

Een koffietje hier, een cocktailtje daar. Op het moment zelf denk je aah valt mee, maar als je het allemaal bij elkaar optelt dan ben je eigenlijk toch weer aardig wat geld kwijt. Neem van te voren een watertje mee of als je zin hebt in wat alcohol koop dan wat biertjes bij de lokale supermarkt.

Dit bespaart je weer een hoop geld als je het bij elkaar optelt. Geld wat je weer kan besteden aan het boeken van nog een reisje. Voordat je het weet lig jij met je blote voetjes in het zee zonder zorgen en heerlijk bruin te bakken.

Zie ook > Dit bedrijf betaalt je meer dan 100.000 euro om dit jaar de wereld rond te reizen