Kim van der Blom
Kim van der Blom Life 25 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Perfect voor een meidenavond: 6 films uit de jaren 90 en 2000 die je gezien moet hebben

Opzoek naar de perfecte film voor een avond met de meiden? Geen stress meer bij het zoeken van de ideale film, want wij hebben zes klassiekers uit de jaren 90 en 2000 voor je op een rijtje gezet. Genieten maar!

1. Mean Girls (2004)

Cady heeft haar hele leven thuisonderwijs gehad in Afrika. Wanneer ze terugverhuist naar Amerika wordt ze met open armen ontvangen door de populaire meidengroep de Plastics. Totdat Cady verliefd wordt op de ex van Regina, de leider van de Plastics.

2. Legally Blonde (2001)

Wanneer Elle’s vriendje een punt achter hun relatie zet, besluit ze hem achterna te gaan naar Harvard om rechten te studeren. Hier komt ze erachter dat ze meer is dan alleen looks.

3. 13 going on 30 (2004)

Jenna wil zo snel mogelijk volwassen worden. Op haar dertiende verjaardag had ze dan ook maar een wens, opgroeien. De volgende dag werd ze wakker en was het 17 jaar later.

4. Miss Congeniality (2000)

FBI-agent Gracie Hart wordt gezien als één van de mannen en gedraagt zich dan ook als één. Als ze gedwongen wordt undercover te gaan bij Miss United States, vanwege een dreigement voor een aanslag, zal ze een volledige metamorfose moeten ondergaan.

5. How to lose a guy in 10 days (2003)

Andie Anderson, een columniste van een beroemd tijdschrift, krijgt de opdracht om te schrijven over hoe je een man binnen 10 dagen kwijtraakt. Haar slachtoffer, Benjamin Barry, gaat ook een weddenschap aan: dat hij elke vrouw voor hem zou kunnen laten vallen in 10 dagen.

6. Clueless (1995)

As if we Clueless zouden vergeten. Wanneer Cher haar cijfers voor school moet verbeteren besluit ze twee leraren aan elkaar te koppelen. Als dit lukt, begint ze samen met haar beste vriendin Dionne aan een nieuw “project”: het nieuwe meisje Tai net zo populaire maken. Ondertussen is Cher opzoek naar haar droomvriendje.

Een Europese reis door Netflix: 5 succesvolle series van onze buurlanden