Kim van der Blom
Kim van der Blom Life 22 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben jij nog op zoek naar de beste kerstcocktail? De ‘Grinch Mimosa’ is alles wat je wil

Het is bijna tijd voor kerst en naast een goed kerstdiner zijn er natuurlijk ook drankjes nodig. Cocktails zijn een perfecte toevoeging aan je avond en wij hebben dé perfecte gevonden, namelijk: De Grinch Mimosa. Dit drankje is trending op TikTok en wij snappen wel waarom. Het ziet er niet alleen feestelijk uit, het is ook nog eens erg lekker. Hou je niet van kerst? Geen zorgen, dan kan je ‘m ook drinken. De Grinch was ook niet zo’n fan..

Benieuwd hoe je deze cocktail maakt? Lees dan verder!

Grinch Mimosa

TikTok zit vol met verschillende hacks en de nieuwste trends, maar je kan ook veel goede recepten vinden als je op #foodtok zoekt. Het beste deel van deze vele recepten is dat het heel eenvoudig is om te maken. Aangezien het bijna kerst is, worden er nu veel feestelijke recepten gedeeld.

Er zijn verschillende manieren om deze Grinch-cocktail te maken, maar voor de makkelijkste versie heb je maar drie ingrediënten nodig. Ook zijn deze ingrediënten in elke supermarkt en drankzaak te vinden.

@misssavannaraelynne

Drink up Grinches

♬ You’re A Mean One – Original Mix – Grinch MR

Cocktail recept

Als je all-out wilt gaan net zoals TikTokker @misssavannaraelynne kan je de rand van het glas versieren met witte chocolade en gekleurde hagelslag.

Als je dat hebt gedaan, is het tijd om de cocktail te maken. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt: sinaasappelsap, Blue Curaçao en je favoriete champagne.

Voeg de gewenste hoeveelheid sinaasappelsap toe en mix het daarna met een scheutje Blue Curaçao. Roer dit voor de groene ‘Grinch’ kleur. Om de Grinch Mimosa af te maken giet je de mix in het versierde glas en maak je het af door je favoriete champagne toe te voegen. En voila, een lekkere cocktail perfect voor de feestdagen.

Nog zo’n heerlijke kerstcocktail: de Moscow Mule mét cranberry