Gina Koninkx
Gina Koninkx Food 24 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dag schuldgevoel! 3 tips om pizza eten een stuk gezonder te maken

Schokkend nieuws voor iedereen die groot fan is van pizza. Met de gemiddelde pizza krijg je namelijk zo’n 1.599 kilocalorieën binnen. Say whut?! Dat zou betekenen dat je met één pizza al bijna aan je hele dagelijkse tax van voedingsinname zit. Kan dat niet wat gezonder?

Dat kan zeker. Zo kan je zonder schuldgevoel blijven genieten van dit heerlijke Italiaanse gerecht.

Pizza eten gezonder maken

Hoewel pizza natuurlijk hartstikke lekker is, is het nou niet bepaald de meest gezonde keuze die je kan maken. Sterker nog, pizza eten is eigenlijk hartstikke ongezond. Met name de hoeveelheid zout die in één pizza zit (7 gram) is bijzonder hoog en ook echt reden om na te denken over hoe dit wat verantwoorder gegeten kan worden.

1. Maak ze zelf

Zoals la mamma hem maakte! Dus niet met zoveel mogelijk zout en kaas. Zo kan je de bodem ook af en toe verruilen voor een tortilla of ‘m enkel beleggen met gegrilde groenten. Overigens is zelf pizza maken ook nog eens een hartstikke leuke activiteit. Yum!

2. Deel samen met een vriend(in)

Hoewel delen niet bij iedereen bovenaan het lijstje staat, is het wel echt beter om je pizza te delen met een ander. Dat scheelt gewoon de helft aan calorieën en zoutinname. Zit je nog niet vol? Maak er dan een lekkere salade naast. Dat doen de echte Italianen ook.

3. Eet gevarieerd en kies niet de meest ongezonde variant

Je kan je zo voorstellen dat Quattro Formaggi een stuk ongezonder is dan een vegetarische pizza bedolven onder de groente. Wil je regelmatig dit Italiaanse gerecht blijven eten? Zorg er dan voor dat je gezonde keuzes maakt of goed varieert. Natuurlijk kan je weleens zo’n lekker vettige kaaspizza bestellen, maar kies de keer erna dan weer voor een gezondere optie. Overigens is het ook nog een groot verschil of je een diepvriespizza eet of een van eigen hand. Ga als het kan altijd voor dat laatste.

8 handige pizza-hacks waarvan je wilde dat je ze eerder had geweten