Redactie
Redactie Nieuws 23 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Heb je altijd willen weten: zóveel gewicht verlies je dus tijdens het poepen

In de categorie dit heb je altijd al willen weten: heb je je ooit afgevraagd hoeveel je weegt ná je naar de wc bent geweest om te poepen? We vragen ons sterk af waarom mensen op dieet gaan om een paar kilo’s kwijt te raken als je ook gewoon kunt poepen. Alle gekheid op een stokje, je verliest daadwerkelijk veel gewicht door simpelweg een drol in de pot te leggen. Het klinkt vies, het is ook een beetje smerig, maar iedereen doet het, dus laten we dieper op het onderwerp poepen ingaan. Het is namelijk hartstikke gezond om daarover te praten.

Poepen en afvallen

Je weegt oprecht een stuk minder na het poepen. Zorg er simpelweg voor dat je naar de wc moet en je lichaam doet de rest. Volgens de wetenschappers van de University van Cambridge verlies je namelijk zo’n 750 gram per drol. Wow.

Sterker nog, als je veel vezels binnenkrijgt kun je tot wel 1,5 kilo per eh… sessie verliezen. Nu moet je wel veel eten om dat te bereiken, maar toch.

Nu is het natuurlijk niet helemaal de bedoeling dat je extra veel naar de wc gaat om gewicht te verliezen, maar een leuk feitje is het wel. Toch maar even wegen nadat je naar de wc bent geweest, in plaats van daarvoor?

Met deze tips wordt zélfs jouw wc een eyecatcher