Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 26 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

68% van de singles staat open voor de allernieuwste dating trend: Power PDA

Je kan nou niet bepaald stellen dat de coronatijd niks met onze opvattingen over daten heeft gedaan. Sterker nog, vrijwel alle dating trends van 2022 zijn een direct gevolg van de veel te lang durende pandemie. Enfin, tijd om je weer volop in het dateleven te storten. Met als nieuwste trend: Power PDA.

Uhm… wat?!

Power PDA: de nieuwste dating trend

Huidhonger, ken je de term nog? Na een aantal lockdowns hadden veel mensen (voornamelijk single jongeren) het onder de leden. Ze voelde de sterke behoefte weer te knuffelen en seksen. Want ja, dit hadden ze immers een lange periode niet kunnen doen. In coronatijd kon je op afstand een rondje lopen in het park, moest je op tijd thuis zijn om de avondklok niet te missen en zaten onenightstands er even niet aan (waar de f*ck moest je iemand ontmoeten?).

Da’s gelukkig allemaal verleden tijd, met als gevolg: singles die maar wát graag fysiek contact maken met een date of hookup. Power PDA dus. PDA staat voor Public Displays of Affection. Wat eigenlijk neerkomt op het hebben van fysiek contact met je date in het openbaar.

Fysiek contact in het openbaar

PDA komt neer op het ervaren van fysieke aanrakingen in de openbare ruimten. Simpel gezegd: jij stopt je tong rechtstreeks in de mond van je date op straat, op het terras of waar dan ook. Zolang anderen het maar zien en zodanig dat zij zich er ongemakkelijk bij voelen. There’s no shame in the game om het zo maar te zeggen.

Een enorme hoeveelheid singles staat hier voor open. Bumble voerde een onderzoekje uit en 68% van de singles liet weten open te staan voor PDA’en. Geen probleem dus zou je zeggen om voor jou een match te vinden die bereid is met jou in een steegje te staan bekken. Slinger de apps maar weer aan vanavond, succes en geniet!