Redactie
Redactie Food 30 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Huh? Blijkbaar eten we Pringles helemaal verkeerd (zo moet het wel)

Voor sommige snacks heeft de Culy-redactie niets dan onvoorwaardelijke liefde. Pringles bijvoorbeeld (lees hier ons rapport met de lekkerste chips uit de supermarkt maar!). Dachten onze collega’s van Culy even dat ze de ins en outs van dat chipje wel kenden, ontdekten ze recent pas dat het eten ervan een specifieke handleiding kent.

Eentje die de smaakbeleving van Pringles de hoogte instuurt, en eentje die zelfs wij als grote Pringleliefhebbers niet hadden zien aankomen.

Zo hoor je Pringles te eten

We zullen de spanning niet onnodig rekken en meteen met de deur in huis vallen: volgens de regels van de kunst eet je Pringles met de bolle kant naar je tong gericht.

Onlogisch, zien we je denken? Qua vorm misschien een beetje, qua smaak dus niet. De specerijenpoeders die Pringles van smaak voorzien zitten namelijk geconcentreerd op die bolle kant – iets wat duidelijk zicht- en voelbaar is als je een chipje van dichtbij inspecteert.

8x de lekkerste chips uit de supermarkt, volgens de Culy-redactie

Moet dat nou echt?

Op TikTok en andere social media uiten food bloggers hun twijfels bij dit idee. Hoewel mensen duidelijk moeten wennen, is het idee toch echt afkomstig van de Pringlemakers zelf.

In hun Frequently Asked Questions is het antwoord op het eetvraagstuk duidelijk: ”There’s no wrong way to eat Pringles®! However, some people claim that the best way to eat them is with the “top” of the chip (the side facing the lid of the can) facing down. Pringles® typically have more seasoning on the top of the crisps than the bottom, so this way you get the most intense flavor experience.

Of je je voortaan aan bovenstaand advies houdt, is natuurlijk aan jou. Wij zweren vooral bij onbekommerd Pringles snacken, op welke manier je die chipjes nou positioneert dan ook.

Meer over snacks?