Demi Rutten
Demi Rutten Life 19 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Smullen maar! Dit recept voor chocolademousse met M&M’s is supermakkelijk te maken

Wie zegt dat je jezelf buiten het weekend om niet mag verwennen met comfort food? We hebben deze week weer een supermakkelijk en lekker recept voor jullie gevonden, namelijk een chocolademousse met M&M’s. En je hebt er maar super weinig ingrediënten voor nodig!

Welke soort M&M’s zijn jouw favoriet?

Recept voor chocolademousse met M&M’s

Niet diamanten, maar chocolade is a girl’s best friend. We genieten er het liefst zo vaak mogelijk van, en wie zegt dat je niet buiten het weekend om iets lekkers voor jezelf kunt maken? Of je dit recept nu maakt als je ongesteld bent, of simpelweg omdat je er even zin in hebt, deze chocolademousse met M&M’s is de perfecte comfort food.

Wat heb je nodig?

225 gram melkchocolade
300 milliliter slagroom
30 gram kristalsuiker
1 ei
125 gram M&M’s naar keuze (het recept gebruikt de M&M’s met chocolade vulling)

Hoe maak je het?

Dit recept is supersimpel te maken. Smelt de chocolade au bain marie (in een kom boven een pannetje met kokend water). Laat de gesmolten chocolade daarna even afkoelen

Terwijl je de chocolade laat afkoelen, klop je de slagroom stijf en voeg je daar de suiker aan toe. Zorg dat het goed fluffy wordt.

Spatel daarna de opgeklopte slagroom in delen door de afgekoelde chocolade. En ja, spatelen, niet roeren. Dan haal je de luchtigheid eruit! Als je dat klaar hebt, scheid je het ei en klop je het eiwit stijf tot het lekker luchtig is. Spatel dit vervolgens door het slagroom chocolade mengsel.

Hak vervolgens de M&M’s fijn en hou daarvan een beetje apart. De rest van de M&M’s spatel je door het chocolade mengsel. Verdeel het geheel nu over 4 glaasjes en laat het geheel minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Verdeel daarna de overige M&M’s over de chocolademousse als decoratie.

Dit recept vonden wij op de site van Chicks Love Food, dus alle credits gaan naar hen! Eet smakelijk. 😉

Lees ook: Yumm: dit recept voor Limoncello mousse is perfect voor een zonnige zomer avond