Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Seks 23 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

7 dingen die je nú kunt doen om je relatie een beetje beter te maken

Of je nou drie maanden of zes jaar samen bent: in een langere relatie is ‘de sleur’ een gevreesd iets en daarom willen jullie er iets aan doen om jullie relatie niet als ‘saai’ te bestempelen. Je wil jullie relatie een beetje beter maken – en de 7 onderstaande dingen gaan daar zeker bij helpen.

Zo maak je jouw relatie een beetje beter

1. Plan een maandelijkse date night

Pak je agenda er maak bij want vanaf nu plannen jullie maandelijks een date night. Als je al langer in een relatie zit kan de sleur er soms in sluipen, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Plan daarom een date night en maak dan ook écht tijd voor elkaar. Trek iets leuks aan en ga eens naar een fancy restaurant, om maar een voorbeeld te noemen.

Als je het plannen van zo’n date altijd lastig vindt (snappen we), dan kunnen deze date-ideeën voor buiten misschien nog wel van pas komen.

2. Vraag je partner iets nieuws

Zelfs als je al jaren samen bent is het leuk om elkaar soms te verrassen met een nieuwe vraag. Laatst deelden we een lijst met 55 vragen die je jouw partner echt wilt stellen. Zit naar niets bij, dan kan je altijd nog terugvallen op de bekende Pickwick-theevragen. Daar zit ook vast iets leuks tussen waar je jouw partner nog beter van leert kennen.

3. Heb écht aandacht voor de details

Als jouw partner een verhaal verteld, luister dan goed. Het cliché is niet voor niets it’s all in the details en misschien vertelt je partner wel over iets dat hij/zij heel graag zou willen hebben. Persoonlijk vind jij het waarschijnlijk ook fijn als jouw partner kleine dingen herinnert van jóúw verhalen.

4. Respecteer elkaars grenzen

Niet iedereen voelt de behoefte om 24/7 op elkaars lip te zitten. Geeft jouw lief aan dat hij/zij wat ruimte nodig heeft? Respecteer die grens dan en geef die ruimte. Je wilt jullie relatie natuurlijk niet verstikken. Het respecteren van grenzen gaat natuurlijk verder dan dat, helemaal op het gebied van seks (nee = nee). Als jouw partner aangeeft dat je zo’n grens bereikt hebt, houd daar dan rekening mee.

Hier knap jij verschrikkelijk op af.. volgens je sterrenbeeld

5. Verschuif wat dingen in je agenda

Soms is er niets lekkerders dan samen een avondje op de bank liggen en naar een serie kijken. Maar jij bent ‘s avonds vaak aan het werk en jouw wederhelft is met vrienden aan het gamen. Niet echt gezellig – dus ga eens met elkaar zitten en kijk of er wat in de agenda geschoven kan worden. Het is goed om allebei jullie eigen dingetjes en ritme te hebben, maar soms kunnen jullie ook wat schipperen voor quality time.

6. Weet wanneer je sorry moet zeggen

Jezelf open stellen in een relatie kan soms hartstikke lastig zijn, maar dat geldt waarschijnlijk ook voor je partner. Als jullie beiden nooit sorry zeggen, is dat niet goed voor de relatie en zorgt dat voor meer botsingen in jullie mening. Weet daarom wanneer het goed is om sorry te zeggen, probeer dat aan te voelen.

7. Vergeet het verleden

Ben jij het type dat graag oude koeien uit de sloot haalt, terwijl jullie dat onderwerp eigenlijk allang hebben afgesloten? Probeer die beerput dan ook echt niet meer open te trekken. Jullie connectie wordt daar echt niet beter van en soms is het beter om met een schone lei te beginnen.