Gina Koninkx
Gina Koninkx Relaties 13 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

5 gedachten om in je achterhoofd te houden als je er enorm tegenop ziet om je relatie te verbreken

Je weet dat het tijd is om je relatie te verbreken. Dat heb je natuurlijk niet in één nacht besloten. Al weken loopt het stroef tussen jullie en stapelen de irritaties zich op. Wat er ook is gebeurd, je voelt dat het klaar is. Dat hoef je nu alleen nog maar kenbaar te maken aan je lover, maar echt makkelijk is dat niet.

Als puntje bij paaltje komt wordt het steeds moeilijker om voet bij stuk te houden. Herkenbaar?

Je relatie verbreken

Je bent misschien bang dat je niemand meer gaat vinden, dat je een nieuw huis moet zoeken of dat je je alleen gaat voelen. Allemaal gevoelens die het moeilijk maken om het echt uit te maken met je vriend(in). Toch moet je het volgende in je achterhoofd houden.

1. Je hebt een goede reden om dit te doen

Je weet van jezelf echt wel waarom je op het punt bent gekomen om een punt achter jullie relatie te zetten. Het kan zijn dat er iets is voorgevallen (vreemdgaan bijvoorbeeld) of dat je gewoon niet meer gelukkig bent. Ga hoe dan ook even terug naar deze reden, dan weet je al snel weer waarom je dit zo graag wilde.

2. Je wilt voorkomen dat je in een vicieuze cirkel terecht komt

Een relatie aanhouden omdat je het moeilijk vindt hem écht te verbreken zorgt ervoor dat je al snel in een vicieuze cirkel terecht komt en dat moet je echt zien te voorkomen. Het is voor jezelf belangrijk dat je knopen doorhakt – hoe dat er dan ook uitziet – om meer rust te creëren voor jezelf.

3. Waar word je écht gelukkig van?

Vraag jezelf af waar je nou écht gelukkig van wordt. Is dat in een relatie blijven zitten die niet lekker loopt of voor jezelf kiezen? Dat maakt het wat makkelijker om echt voor jezelf te kiezen.

4. Denk aan alle vervelende dingen

Als je weer twijfelt is het goed om na te gaan wat je ook alweer allemaal zo vervelend vindt aan jullie relatie. Schrijf dit desnoods op op papier. Elke keer als je twijfelt neem je dit weer even door totdat je er klaar voor bent jullie relatie te beëindigen.

5. Denk aan wat je vrienden en familie erover zeggen

En dat wil natuurlijk niet zeggen dat je altijd maar moet doen wat zij zeggen, maar je hebt ongetwijfeld met hen besproken waarom je je relatie wil verbreken. Als je twijfelt kunnen zij je helpen herinneren aan de reden(en) waarom je weg wilt bij je partner. Dit kan echt helpen om toch door te zetten.

Dit is waarom het ene stel vreemdgaan overleeft, en het andere stel niet