Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 18 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Een wondermiddel voor je huid: dít zijn de fijnste producten met retinol

Retinol (aka vitamine A) is een wondermiddel voor je huid. Eerder vertelden we je al dat er een retinolserum viral gaat op TikTok en iedereen erbij zweert, maar daarnaast zijn er nog veel meer producten met retinol. Wij hebben een lijstje gemaakt met de fijnste producten.

Retinol is, naast dat het bij de dokter voorgeschreven kan worden, ook verkrijgbaar in producten die je gewoon kunt kopen bij de drogist.

De fijnste producten met retinol

De producten de je bij de drogist kunt kopen, zijn minder geconcentreerd dan de producten die je bij de dokter voorgeschreven krijgt. Aan de ene kant werken de serums en crèmes van de drogist dan misschien minder effectief, maar de kans op huidirritatie is daarentegen veel kleiner.

Misschien moet je dus een beetje geduld hebben met het gebruiken van de volgende producten met retinol, op lange termijn zullen ze toch echt effect hebben.

1. Paula’s Choice, 1% Retinol Booster – 57 euro

Dit serum van Paula’s Choice gaat rimpels en fijne lijntjes tegen. Het laat de huid zich jonger gedragen en er egaler uitzien.

Retinol booster Paula's choice
Bijenkorf

2. Holland Rose serum – 12,95

Dit product is een serum en is geschikt voor alle huidtypen, daarnaast is het ook een stukje goedkoper dan de meeste producten met retinol. 😉

Retinol serum van Lanthome
Bol.com

3. Pixi, Retinol Tonic – 11,95 euro

Een van de fijnste producten met retinol is deze tonic van Pixi. De tonic breng je aan in de ochtend of in de avond voor of na het opdoen/afhalen van je make-up. Probeer alleen bij het gebruik het gebied rond je ogen te vermijden.

Pixi product tonic
Zalando

4. SIMIA Original Active Serum – 21,95

Naast 2.5% vitamine A bevat dit serum ook vitamine E en hyaluronzuur – dit zijn beide ingrediënten die het herstel van de huid stimuleren.

Serum Simia
Bol.com

5. Lixirskin, Night Switch Serum – 35,95

Ook dit serum werkt herstellend voor je huid. Daarnaast is het de bedoeling dat je deze in de avond gebruikt, net voordat je naar bed gaat. Als je een paar druppels mengt met je nachtcrème krijg je na een tijdje een prachtig resultaat.

Serum Zalando
Zalando

6. Paula’s Choice, Clinical 1% Retinol Treatment – 61 euro

Dit product van Paula’s Choice is een bestseller bij de Bijenkorf. Het is wel een investering, maar het serum werkt echt heel erg goed.

Paula's Choice
Bijenkorf

7. Indeed labs, Reface Gezichtsverzorging – 30,86 euro

Deze gezichtscrème van Indeed Labs mag niet ontbreken in het lijstje met fijne producten met retinol. De crème bestaat uit drie verschillende soorten retinol.

Indeed Labs
Douglas